Příjmení východně od Znojma

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení východně od Znojma

Příspěvekod sanssouci » čtv led 21, 2016 14:14

Přijmení východně od Znojma: Genealogische Forschung von Johannes Schwarz :

http://genealogie.joge.org/personen/html/frames.htm
sanssouci

Re: Příjmení východně od Znojma

Příspěvekod Kulik » sob led 30, 2016 14:35

Dobrý den,
letmo jsem mrkla na Vaše stránky a zdá se, že máme docela dost společných předků - především obce Prosiměřice, Kyjovice, Tvořihráz, Výrovice - odkaz na moje stránky je http://otisky.webz.cz/ Je pravda, že jsem delší dobu neaktualizovala, takže pokud byste měl zájem, mrkla bych do databáze. Z Vašich stránek nejsem úplně schopná najít, kde bychom se mohli potkat, ale minimálně jedna linie by tam měla být, zřejmě to bude od Šimáků, kteří pocházeli z Tvořihráze a předtím z Černína.
Vložila bych základní vývod pro Šimákovu linii - kde se objevují Dočekal, Strurz, Bach apd., ale bohužel nejde mi vložit obrázek.

Přeji pěkný den

Jana Blahová, Brno
Kulik

Příspěvekod joge » sob led 30, 2016 15:33

Dobry den!
Dekuju za Vasi zpravu (mimochodem dekuju "sanssouci" za postovani mych stranek, a "Zora", ze me potom na tento thread upozornila).
Ano, mame asi mnohe spolecne linie. Matriky nekterych faru jsem indexoval kompletne v excel pred 1784, a to jsou: Prosimerice (komplete i po 1784), Oleksovice, Zerotice, Mikulovice, Ceske Kridlovice, Frysava, Litobratrice (momentalne opisu matriky louckeho klastera). Neni to ale vsechno zpracovan v genealogicke databazi. To je vsechno work in progress. Rad od Vas slysim. Muj email atd. najdete tady nebo na mych strankach.
Zdravim,
Johannes Schwarz
Zdraví Johannes
www.znaim.info
joge

Oblast pátrání: Znojemsko

Příspěvekod sanssouci » sob led 30, 2016 16:29

Díky joge. Tak to řešit nebudu.
sanssouci

Zpět na Příjmení v rodokmenech