Furst Fiřt First - Měňany, Liteň a okolí

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Furst Fiřt First - Měňany, Liteň a okolí

Příspěvekod jok1955 » stř pro 23, 2015 9:37

Zdravím všechny. Hledám Fürst, Fiřt, First z uvedených lokalit... pomocí dostupných matrik jsem se dostal na přelom 17. a 18. st. Pokud by měl někdo jiné info, rád se podělím. Děkuji.
jok1955

Re: Furst Fiřt First - Měňany, Liteň a okolí

Příspěvekod rajanka.b » sob led 16, 2016 17:55

Dobrý den,

do mé rodiny patří Fürstové z Velké Mořiny a Kosoře. Momentálně zpracovávám období před rokem 1800.
rajanka.b

Příspěvekod pentagun » ned led 17, 2016 9:06

Fürst se do Kosoře přiženil z Libochoviček.
TY Tomáš
pentagun

Oblast pátrání: okres: Benešov, Beroun, Hořovice, Chrudim, Karlovy Vary, Most, Písek, Plzeň-jih, Praha, Praha-západ, Příbram, Prostějov, Rokycany, Ústí nad Orlicí, Vídeň

Příspěvekod jok1955 » čtv led 21, 2016 9:00

Děkuji moc za odezvy. Já jsem dělal rod Furstů pocházející (určitě dohledaný) ze MěŇan. Pak se šířili do Litně a do Leče. Zajímala mě hlavně ta větev z Leče, kterou znám. Narazil jsem i na další z Mořiny, Hodyně, Svinař, Pičína. V soupisu duší a poddaných 1651 v Litni nejsou (viděl jsem jen odkaz v místní knize) a pak se tam objevilo více rodin jako polní mistři. Tak mě napadlo, že je tam třeba majitel panství pozval odněkud. Zajímavý článek jsem našel zde:
http://rodopisna-revue-online.tode.cz/1 ... ubory/09_Fürst-ovcaci.pdf
jok1955

Příspěvekod pentagun » čtv led 21, 2016 9:52

Na příjmení Fürst/Fiřst jsem ještě narazil ve farnosti Svaté Pole v obci Dlouhá Lhota
TY Tomáš
pentagun

Oblast pátrání: okres: Benešov, Beroun, Hořovice, Chrudim, Karlovy Vary, Most, Písek, Plzeň-jih, Praha, Praha-západ, Příbram, Prostějov, Rokycany, Ústí nad Orlicí, Vídeň

Zpět na Hledá se!