Josef Brtek - narození

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Josef Brtek - narození

Příspěvekod Ivon » úte led 12, 2016 14:49

prosím o pomoc. Už několik měsíců marně hledám narození Josefa Brtka. Poslední záznam, který se ho týká, je záznam z jeho svatby s Annou Kubíčkovou r. 1781 v Nové Vsi I. Hledala jsem v Nové Vsi i okolí, ale nic.

http://ebadatelna.soapraha.cz/d/12464/8
poslední záznam vpravo
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Re: Josef Brtek - narození

Příspěvekod Dia_linn » úte led 12, 2016 14:52

Dobrý den, úmrtí Josefova otce Matěje máte?
Přemýšlej o minulosti a budeš znát budoucnost (čínské přísloví)
Dia_linn

Oblast pátrání: farnosti Bezdědice, Borotice, Dobříš, Neumětely, Pičín, Starý Knín, Svaté Pole, Višňová (Středočeský kraj), farnosti v okr. Plzeň-jih a Plzeň + okolí

Příspěvekod Ivon » úte led 12, 2016 18:32

Ano, ten mám (8. listopadu 1777 v Nové Vsi I. ve věku 75 let). To je úplně nejstarší záznam z této rodiny, který jsem našla.
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Příspěvekod Dia_linn » úte led 12, 2016 19:47

Znáte Matějovo povolání - byl vázán k půdě nebo měl povolání stěhovavé? A prohledala jste všechny farnosti panství?

Pokud skutečně na žádnou stopu nenarazíte, mrkněte se v databázi archivních zdrojů po pozemkových knihách, soupisu poddaných atd., možná Vám nezbyde než navštívit tamní badatelnu a pátrat v jiných než matričních zdrojích..
Přemýšlej o minulosti a budeš znát budoucnost (čínské přísloví)
Dia_linn

Oblast pátrání: farnosti Bezdědice, Borotice, Dobříš, Neumětely, Pičín, Starý Knín, Svaté Pole, Višňová (Středočeský kraj), farnosti v okr. Plzeň-jih a Plzeň + okolí

Příspěvekod Ivon » stř led 13, 2016 14:31

V záznamu úmrtí je jen, že byl chalupník. Jo, prohledala jsem všechny.
Ještě zkusím tady na fóru, jestli by se mi někdo nepodíval do toho soupisu, ale nakonec se asi v téhle větvi nejspíš nepohnu, protože do badatelny se osobně fyzicky nedostanu. Škoda.
Ivon

Zpět na Hledá se!