Schuster/Kalivoda

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Schuster/Kalivoda

Příspěvekod vlty1 » úte zář 17, 2013 10:25

Dobrý den, při hledání praotce Schustera jsem se dostal do 1. poloviny 17 století. Hledám zpřízněné duše k příjmení Schuster vulgo Kalivoda ze Spomyšle nebo okolí - Mělnicko.
Děkuji.

vlty1
vlty1

Re: Schuster/Kalivoda

Příspěvekod Sova » pát zář 20, 2013 20:47

Zdravím,Schustr měl v obci Daňoves statek,myslím č.11.V obci Cítov na starém hřbitově /klíče mají na obecním úřadě/je hrob s pomníkem této rodiny.Kateřina Schuster,z obce Cítov, si vzala 24/3 1781 Jiřího Votavu a měli 12 dětí.Zemřela 21/3 1833.Byla dcerou Václava a Kateřiny Fiker ,oba z obce Cítov.Je to kousek od Spomyšle.
Sova

Příspěvekod vlty1 » pon zář 23, 2013 17:08

Sova píše:Zdravím,Schustr měl v obci Daňoves statek,myslím č.11.V obci Cítov na starém hřbitově /klíče mají na obecním úřadě/je hrob s pomníkem této rodiny.Kateřina Schuster,z obce Cítov, si vzala 24/3 1781 Jiřího Votavu a měli 12 dětí.Zemřela 21/3 1833.Byla dcerou Václava a Kateřiny Fiker ,oba z obce Cítov.Je to kousek od Spomyšle.

Zdravím Sovu, děkuji za info, já zatím hledám v otcovské linii "praotce Schustera". Až dojdu k poslednímu možnému údaji, vydám se po jednotlivých větví Schusterů a je dost pravděpodobné, že v ve Vámi zmiňovaných vískách se objeví děti praotce Schustera.

Přeji příjemný den.

Jiří Vltavský
vlty1

Příspěvekod royt » pon led 04, 2016 15:23

Narazil jsem na křest Pavla Kalivody (rodiče Pavel a Ludmila) 12.1.1687 Daminěves
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/4611/9
royt

Oblast pátrání: Sedlčansko,Boleslavsko,Podřipsko,

Příspěvekod vlty1 » pon led 04, 2016 16:27

Dobrý den, děkuji za info, ale asi to nebude to co hledám. V této oblasti je to jako v jižních Čechách - jména po chalupě. Už jsem byl v Litoměřicích v archivu, probíral jsem se pozemkovými knihami kláštera na Pšovce, ti "loupežníci" je psali německy, a tak jsem moc nepostoupil. Jednou tyto zápisy překonám.
Tem můj Schuster je v dávné době psán jako Schuster, Schuster vulgo Kalivoda nebo jenom Kalivoda. A to jsem v gruntovnici kláštera na Pšovce našel zápis z roku 1630 o Matoušovi Schusterovi, ale nemohu ho zatím zařadit.
V současné době pracuji na "klanu" Hrušků z okolí Tábora. Tam jsem se dostal zhruba do stejné doby, zase ta jména po chalupě. Mám rozpracovaný rozrod čítající cca 600 lidiček z mnoha vesnic a všichni jsou, jak já říkám naši.
Tak jezdím z Ostravy do archivů v Táboře a Třeboni a pátrám v nematričních archiváliích. Je to velice zajímavá trpělivá práce, a také o velké dávce štěstí.

Také mám rozpracovaný "klan Kalinů", v roce 1774 se mi oženil Šimon Kalina s Annou Roubíčkovou z Pelhřimova, ale v matrice oddaných mimo těchto údajů, data, oddávajícího, svědků a bydliště nevěsty nic není napsáno. Snubní protokoly uložené v SOkA v Pelhřimově začanají rokem 1779. Šimon byl punčochář, svobodný, tak se mi mohl pohybovat "po světě".

Pokud máme i částečně společné předky nebo nějaké poznatky, které druhý využije, můj mail je: vlty01ov@gmail.com

Přeji hezký den a ještě jednou děkuji.

Jiří Vltavský
vlty1

Příspěvekod royt » úte led 05, 2016 6:23

Já jen,že jste hledal předky ze Spomyšle a matka Pavla byla ze Spomyšle.Přeji mnoho zdaru v pátrání.
royt

Oblast pátrání: Sedlčansko,Boleslavsko,Podřipsko,

Zpět na Hledá se!