matrika oddaných Královské Vinohrady

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

matrika oddaných Královské Vinohrady

Příspěvekod Johny » úte říj 27, 2015 9:18

Ahoj,
jsem spíše začátečník a zatím jsem hledala hlavně v matrikách v Brně a v Zámrsku. Mám trochu problém a pořád se točím dokola. Hledám online matriku oddaných, kde je zaznamenán sňatek uzavřený 24.3.1919 na Královských Vinohradech mezi mým předkem Robertem Šlemrem a jeho nevěstou Růženou Machovou.
Díky
Johny

Oblast pátrání: Skuteč, Praha, Jabloňany, Rynholec, Lány (okr.Kladno)

Re: matrika oddaných Královské Vinohrady

Příspěvekod Ewka » úte říj 27, 2015 10:26

Ahoj Johny, vítám Tě u nás na fóru!

Pražské matriky jsou uložené v Archivu hlavního města Prahy, tady je odkaz na matriky v archivním katalogu: http://amp.bach.cz/pragapublica/NavigBe ... 8256%29%29

Vyber si, zdali chceš matriku katolickou, civilní nebo nekatolickou. Nahoře vpravo je vyhledávání. Co se týče katolických, na Vinohradech byly dva kostely, kde se svatba mohla konat, pokud nevíš přesné místo, bude potřeba se podívat do všech :-).

tady je přímo odkaz na katolické matriky Královských Vinohrad: http://amp.bach.cz/pragapublica/NavigBe ... 0531%29%29
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

Re: matrika oddaných Královské Vinohrady

Příspěvekod Johny » úte říj 27, 2015 13:56

Moc děkuji. Našla jsem to, byli oddáni u sv. Aloise.
Johny

Oblast pátrání: Skuteč, Praha, Jabloňany, Rynholec, Lány (okr.Kladno)

Zpět na Hledám pomoc