Záznam svatby

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Záznam svatby

Příspěvekod jerti » pon říj 26, 2015 16:56

Hledám záznam svatby Josefa Havlíčka ze Záboří? (okres Mělník, evangelík) a Alžběty Müllerové z Kel (okr.Mělník, katolička narozená 2.1.1888). Jejich první dítě se narodilo v březnu 1915. Prohledal jsem jak evangelické tak katolické matriky asi do roku 1913/1912 ale nikde nic. Viz http://ebadatelna.soapraha.cz/pages/SearchPage?1 . Předem děkuji za pomoc
jerti

Oblast pátrání: Mělnicko, Mladoboleslavsko a Písecko

Re: Záznam svatby

Příspěvekod artepa » pon říj 26, 2015 19:07

Dobrý večer,
nebyla svatba civilní? V libišských matrikách se hledá dobře.
Kolem roku 1910 se evangelíci brali často v Praze u sv. Klimenta. Je tam hodně evangelíků z Podřipska i Mělnicka. První dítě má jaké vyznání v křestním listu?
edit
Podle poznámky dopsané ke křtu Alžběty z 22.6.1915 bych si tipla, že svatba byla evangelická.
Pak žili kde? Buď ta Libiš anebo hledat v Pze.
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod artepa » pon říj 26, 2015 20:41

Ještě dotaz, u Josef Havlíčka a Záboří máte otazník. Znamená to, že nevíte přesně odkud byl?
Ve stránce jsem našla evangelíky Havlíčkovi. Josef setam narodil 14.3.1880.
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/9546/119
Bohužel žádná poznámka tam není, matriky N končí rokem 1904 a O rokem 1885. Další jsou zřejmě na Mělníku.
Jestli byl ze Záboří, tak je to mimo, omlouvám se.
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod jerti » pon říj 26, 2015 23:36

Rodný list prvorozeného dítěte, mého pradědy, nemám, ale v rodném listu babičky, je uveden jako evangelík, a co se týče toho Záboří, nevím to jistě, ale i tak děkuji za pomoc a za info.
jerti

Oblast pátrání: Mělnicko, Mladoboleslavsko a Písecko

Příspěvekod czluny » čtv říj 29, 2015 10:44

Já mám Havlíčky evangelíky z Trnové u Katusic (Mladá Boleslav) viz:

http://ebadatelna.soapraha.cz/d/9006/12

levá strana předposlední
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Zpět na Hledá se!