Billiongraves

Máte nějaký nápad o kterýse chcete podělit, nebo radu kterou chcete přispět ostatním v jejich genealogickém úsilí? Můžete ji napsat sem.

Re: Billiongraves

Příspěvekod czluny » úte dub 07, 2015 15:01

Já jsem u několika hřbitovů kompletně opravil diakritiku a do poznámky zapsal "R"

Třeba zde:
http://billiongraves.com/pages/cemeteri ... ion=browse

Je jich tam ještě ale dosti:-)
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Příspěvekod ozana » úte dub 07, 2015 18:18

Sagitarius píše: Už jsem to někde psal dřív, občas mi připadá že to přepisují pomocí OCR (software pro automatický přepis textů), co v tom je za chyby. Obzvlášť pokud ten soft nemá volitelný výstup češtiny. :-)

Ano, jedině OCR dokáže udělat z Jaroslav Kučera -> Jaroslav Kyocera
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte dub 07, 2015 20:04

:lol:
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod ozana » stř dub 08, 2015 9:34

Mastí to tam strašně

Framlisuk Nouak je František Novák, datum narození čtou a zadají v pořadí měsíc a den (špatně), úmrtí jako den a měsíc (správně), protože 25 měsíc neexistuje. A vůbec je to netrkne.
ozana

Příspěvekod czluny » stř dub 08, 2015 19:43

Téměř nic nezbylo:-(

Hřbitov byl zlikvidován těžkou technikou v roce 1969.

http://billiongraves.com/pages/record/F ... ily_names=
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Příspěvekod ozana » stř dub 08, 2015 20:14

Tak asi hned tak něco nevyfotím, aplikace s foťákem v mém tabletu nekomunikuje (Camera failed to open). To mě velmi zklamali, že nefunguje tato základní funkce. Aplikace od MyHeritage fotí normálně.

Další chyba je špatné zobrazení diakritiky v mobilní aplikaci, místo "hřbitov" vidím "h bitov". Předpokládám, že s písmeny č, ž, ť to bude podobné.
ozana

Příspěvekod ozana » čtv dub 09, 2015 8:11

Tak jsem dokončil revizi a opravu všech záznamů na:
hřbitov Smíchovský Malvazinky včetně Židovského oddělení
Trvalo to 3dny.
ozana

Příspěvekod czluny » čtv dub 09, 2015 8:35

Diky, taky jsem ho mel v planu:-) vsechny hrbitovy ktere fotil Pergler z Usa je potreba poopravit.
TY Pavel
czluny

Příspěvekod Zora » čtv dub 09, 2015 9:20

Tak koukám, že se to pěkně rozjíždí...

Dotaz - když hledám hrob zemřelého třeba v roce 1900 mám hledat pod Česká republika nebo nebo Rakousko - Uhersko? Jde mně o to, zda hledat pod označením státu, ve kterém se hrob dnes nachází, nebo ve kterém zemřela pochovaná osoba.

Pozn.
když jsem si dnes cvičně vyhledávala hřbitovy poprvé, bez znalosti orientace ve formuláři, , prvotně se mně zdálo, že jde o krásně blbej vtip. Místo očekávaného seznamu nebožtíků na mě vyjela slova:
Dovolená pro seniory.
Až za chvíli mně došlo, že jde o reklamu. :-)
Z.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv dub 09, 2015 9:21

ozana píše:Tak jsem dokončil revizi a opravu všech záznamů na:
hřbitov Smíchovský Malvazinky včetně Židovského oddělení
Trvalo to 3dny.

super- to jste opravdu pracovitý....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Sagitarius » čtv dub 09, 2015 17:04

Zora píše:Dotaz - když hledám hrob zemřelého třeba v roce 1900 mám hledat pod Česká republika nebo nebo Rakousko - Uhersko? Jde mně o to, zda hledat pod označením státu, ve kterém se hrob dnes nachází, nebo ve kterém zemřela pochovaná osoba.
Z.

Podle mne na 99% hledat pod ČR. Jde o lokalitu hrobu dnes, ne v době pohřbu. (to by asi nadělalo pěkný zmatek)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Sagitarius » čtv dub 09, 2015 17:11

Také jeden dotaz: Když fotíte v aplikaci, detekuje vám to nějak že je zaostřeno?
Když fotím jen jako foťák, tak mám ostřící kroužek, a zaostření trvá několik sekund. V aplikaci žádnou signalizaci nevidím, a i když zmáčknu spoušť po 5 sekundách nehybnosti, na snímku nenaleznu místo které by bylo ostré, jako by to neostřilo vůbec. Přemýšlím jestli to nebude také jen chyba aplikace, podobně jak píše ozana.
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod czluny » čtv dub 09, 2015 18:43

Bude to asi hardwarem i softwarem:-)

Mohu porovnavat! Mam ipad a ten foti zcela ostre fotky, kolikrat staci fotka z dalky a po zvetseni jsou texty citelne! Pak jsem koupil telefon s androidem abychom mohli fotit dva (opravdu vyrazne zrychleni:-) telefon ma sice take 8Mpixelovy fotak ale fotky se nedaji srovnat. Snazim se tedy prizpusobit a tim telefonem fotim vzdy detail na napis a pak foto z dalky (vetsinou dve fotky). U necitelnych si delame poznamky a prepisu vzdy vsechny sve fotky. Jde to, ale pomalu a nafotime tak maximalne 100 fotek. Chapu tedy ze nekoho bavi pouze fotit a prepis necha na ostatni. Coz vlastne umoznuje zapojeni i lidem bez chytreho telefonu:-)

Celkove stale hodnotim projekt billiongraves za hodne chybovy a uzivatelsky neprivetivy. Ale protoze je to zadarmo, a pokud jsem si zjistoval az skoro dobrociny projekt, tak jim to zatim odpoustim. Veskere jejich placene sluzby nejsou potreba (jsou jen pro liny amiky) a navic se daji lehce odpracovat:-)

Dulezite je ze se to posouva pomalu dopredu:-)
TY Pavel
czluny

Příspěvekod ozana » čtv dub 09, 2015 19:44

Obávám se, že bez financí tento projekt nemůže přežít. Když si představím, kolik to potřebuje databázových serverů a diskových úložišť i když jen pronajatých někde v cloudu ...

Co Find A Grave http://www.findagrave.com jak funguje ten?
ozana

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv dub 09, 2015 20:44

FindAGrave: tak nějak funguje- mám tam celé dva! hroby už dva roky.... ale nahrávala jsem je jako fotky- bez aplikace- a přiznám se, že jsem nezkoumala, jestli ji mají

a ohledně Billiongraves- je to prostě dobrovolnická práce, je toho strašně moc
nemyslím, že to nemá cenu, ale vadí mi, kolik takových míst, kde jsou evidované hroby je a každé funguje jinak.....
např. tady: http://www.hrbitovy.info/prague/davle/index-cz.htm (smysl kousků na každém hřbitově nechápu, ale cením si aspoň snahy)
nebo tahle stará stránka http://freepages.genealogy.rootsweb.anc ... prague.htm (i když jsem posílala nějaké info, na webu se neobjevilo)
a mnoho jiných....
proč to nejde propojit.... vyexportovat a naimportovat (to jsou slova, brr)
jestli by nebylo lepší digitalizovat hřbitovní knihy.... no to jen na okraj.....
já vím, že každá snaha se cení, ale bylo by super, kdyby badatelé za 20 let zadali jméno na jediné stránce a třeba kraj a vyjel by jim výpis :-)

edit: do FAG se dá nahrát excelová tabulka, pro jeden hřbitov a minimálně 25 lidí: http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=abr (snad se Vám to ukáže- musela jsem se přihlásit)
TY Karolina
Karolina Vernerova

PředchozíDalší

Zpět na Nápady