Hetflajš Josef - VYŘEŠENO

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hetflajš Josef - VYŘEŠENO

Příspěvekod Viburnum » ned dub 05, 2015 10:26

Hledám jakékoliv informace o Josefu Hetflajšovi, chalupníkovi v Haluzicích, nar. kolem let 1840-1850, či informaci o tomto příjmení.
Mám jen málo dalších vodítek k jeho nalezení, a to jeho vnučku Hedviku Žáčkovou, nar. 11.10.1899 (podle informací v Lipové, ale v matrice Lipové u Slavičína záznam není). Jejími rodiči byli Jan Žáček, domkař v Lipové a Marie Hetflajšová, dcera Josefa Hetflajše, chalupníka z Haluzic.
Pokud někdo narazil při svém pátrání na toto příjmení, dejte, mi, prosím, vědět.
Naposledy upravil Viburnum dne úte srp 09, 2016 8:00, celkově upraveno 1
Viburnum

Rodokmen online: https://www.myheritage.cz/site-21360580 ... ova-kamila

Re: Hetflajš Josef

Příspěvekod Karolina Vernerova » ned dub 05, 2015 13:50

hledala bych nejdřív ten záznam vnučky- asi bude v novější, ještě živé matrice....
podle http://www.obceamesta.info/matrika/5868 ... ipova.html
je matrika ve Slavičíně- tak možná kdybyste tam napsal, co mají za nejstaší matriku narození.....
a o té vnučnce máte rodný list nebo její sňatek?
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Hetflajš Josef - VYŘEŠENO

Příspěvekod hetflajs » sob pro 17, 2016 1:15

Dobrý den.
Jmenuji se Stanislav Hetflajš. Josef Hetflajš by měl být můj prapředek pravděpodobně z nynější Ukrajiny.
hetflajs

Oblast pátrání: Hetflajš

Re: Hetflajš Josef - VYŘEŠENO

Příspěvekod Viburnum » stř pro 21, 2016 16:14

Dobrý den,
Vás předek nejspíš nebude stejný jako ten můj.
Po návštěvě matriky v Haluzicích jsem zjistila, že Josef Hetflajš, chalupník v Haluzicích se narodil 22.3.1830 v obci Bílá Třemešná rodičům Františkovi a Alžbětě Hetflajšovým.
František Hetflajš se narodil 6.1.1803 v obci Dolní Brusnice rodičům Janovi Václavovi a Anně Hetlajšovým. Jan Václav se narodil taktéž v Dolní Brusnici dne 15.5.1757, rodiče Jan a Kateřina Hetflajš. Otcem Jana byl Václav Hetflajš. Víc se mi zatím zjistit nepodařilo.
Viburnum

Rodokmen online: https://www.myheritage.cz/site-21360580 ... ova-kamila

Zpět na Hledá se!