Narození 1831 Hracholusky němčina vyřešeno DÍKY

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození 1831 Hracholusky němčina vyřešeno DÍKY

Příspěvekod Šušara » úte kvě 21, 2013 18:48

Dobrý večer,
prosím o velkou pomoc - neznajíce němčiny, nepřečetla jsem téměř nic. Odkaz: http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... ?strana=13, poslední zápis dole.
Dítě Anna
Přečetla jsem: Johann Eisenhammer ............. ............. ................... ............... ............... ................ Libochovice nr.39 ............... + Marie ........... Schmidt?? ............ ..............
Marie dcera Wenzla? ................. ............... ............... ........... Mořina ................ ............... 36 ............... ................ ............ ............. ............... ........

Děkuji předem všem
Naposledy upravil Šušara dne úte kvě 21, 2013 19:23, celkově upraveno 1
Šušara

Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko,
Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného

Re: Narození 1831 Hracholusky němčina

Příspěvekod Kašpar » úte kvě 21, 2013 19:00

Šušara píše:Dobrý večer,
prosím o velkou pomoc - neznajíce němčiny, nepřečetla jsem téměř nic. Odkaz: http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... ?strana=13, poslední zápis dole.
Dítě Anna
Přečetla jsem: Johann Eisenhammer Glassenmeister Sohn des Franz Eisenhammer ?..?asenmeister von Libochovitz herrschaft Libochovitz. Libochovice nr.39 und der + Marie gebo?..? Schmidt von Ginetz
Marie dcera Wenzla ???Schlefeser??? Wagnermeister von Klein - Mořina karlsteiner herrschaft Nr. 36 und der Mutter Urschulla geboren Neuberger

Děkuji předem všem
Kašpar

Re: Narození 1831 Hracholusky němčina vyřešeno DÍKY

Příspěvekod Věra Mátlová » úte kvě 21, 2013 19:35

Já tam vidím jasné Was(s)enmeister což je poněkud nelichotivé povolání drnomistr neboli ras - ten kdo sbíral zdechliny a zpracovával za další produkty (tuk, kůže, srst ...) odpovídalo by tomu i to, že se sňatky byli tito lidé prakticky odkázáni na stejnýokruh lidí - tedy ras si vzal zase jen rasovu dceru - otec dítěte, jeho otec i tchán byli drnomistři.
kozulena
Věra Mátlová

Zpět na VYŘEŠENO