Georg (Jiří) Stein/15.9. 1892
otec: Ernst (Arnošt) Stein, ???? Klatovy
matka: Franziska geb. Metzel
Je to židovská matrika na Badatelna/Klatovy 793/strana 54/127
Prosim o radu, jakeho byl otec povolani.... Lehrer/ucitel?
Diky moc,
K.

Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Karolina Vernerova píše:Martine, a co by Lahner byl? Ja nic v prekladu nenasla....
A omlouvam se za mozne zavedeni na scesti- ucitel je vlastne Lehrer- ne lehner..
Karolina Vernerova píše::!:
1215- 1959 generalne nee
Tezko rict, ale...
Tolerancni patent v nekterych oblastech udajne umoznoval pudu vlastnit, zde:
"Od roku 1782 byla podobným způsobem víc tolerována i židovská víra. Židé se od té doby mohli věnovat většině běžných povolání, studovat na univerzitách, v některých oblastech dokonce mohli vlastnit půdu."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_II.
Takze co? Lehrer nebo Lähner?
na tom druhém výřezu je to víc patrné jako lehrerKarolina Vernerova píše:No napadlo mne jeste predlozit k prozkoumani zapisy z matriky narozeni... Jenze ze ctyr deti v nalezene matrice je jen u jednoho povolani....druhy vyrez, pole vlevo
spis ucitel, ze?
Karolina Vernerova píše:no jste mne pobavil.... ja jsem si rikala, ze jsem uplny pako s tou pudou a nakonec jsem z toho skoro vyvazla.... ale jelikoz jsem taky odhalila jinemu tazateli ty Skryje, tak mam snad dneska vyzehlino....
diky za pomoc a podporu....
to uz je treti ucitel (dva reditele)....
Karolina Vernerova píše:diky!
jenze: hledam nekoho, kdo vytahne ze supliku fotku mych predku a jsem naivni optimista, protoze tahle moje jedina zidovska vetev nejspis neprezila 2SV.... devet sourozencu meho pradedecka a vsichni bud bez deti nebo v Terezine... jeste dva a konec....
mam i sevce- na toho jsem obzvlast pysna a typografa a hospodyni.....jedna vetev zije od 17. stoleti doted na jednom statku- to bylo snadne, ale se Zidama to je jiny kafe (od Zida)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků