Němčina, 1804, Kdo zemřel v hospodě ?

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Němčina, 1804, Kdo zemřel v hospodě ?

Příspěvekod jovajel » sob dub 06, 2013 9:57

http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... ?strana=20

Prosím o překlad: 30.11.1804 v č.48 = hospoda v Lužné u Rakovníka, zemřela cizí žena. Je možné zjistit proč a kdo to byl ? Děkuji. J.Jelínek
jovajel

Re: Němčina, 1804, Kdo zemřel v hospodě ?

Příspěvekod Tylda » sob dub 06, 2013 10:06

Dobrý den.
Jak cizí žena? Byla manželka - je to zde vše zapsané! Zatím jste nic nepřepsal!
Zdraví Tylda
Tylda

Příspěvekod Kašpar » sob dub 06, 2013 10:31

Weronika eheweib das Karl ??Dreconzky?? Invalid von KK. Graf Kolowratischen Infanterie Regiment .......?? věk 48 příčina Lungeschucht ( plicní tuberkulosa). O hospodě ani zmínka :shock:
Kašpar

Příspěvekod jovajel » sob dub 06, 2013 10:41

Díky. v čísle 48 byla hospoda, kterou do roku 1792 či 93 měl Tomas Olič, ten jí v té době prodal Jiřímu/Georgu/ Jelínkovi. Manželku Z.Oliče neznám, manželkou George Jelínka byla Marie, rozená Fillipová. Je možné, žeby tato žena měla něco společného s válečnými událostm té doby ? J.J.
jovajel

Příspěvekod Kašpar » sob dub 06, 2013 10:46

Tak to už po mnně chceš moc,uff :( . Neznám souvislosti,tak těžko můžu něco předjímat. Akorát bych zkusil dohledat,proč je na čísle 48 uveden onen Karl,zda měl,jakožto válečný invalida,pronajatou/koupenou hospodu,a pokud ano,tak odkdy.
Kdo je Olič? V zápise zmíněné matriky není o něm zmínka.
Kašpar

Příspěvekod jovajel » sob dub 06, 2013 11:02

Zatím moc děkuji. v č. 48 mě zajímají Jelínkové, ale po Oličovi, či jiném předchozím vlastníku tohoto čísla budu pátrat později. Jelínkové se tam objevili neznámo jak a neznámo odkud. Jsem na začátku. Toto byla jen zajímavost, za nahlédnutí do problematiky děkuji. Uvítal bych eventuelně radu, jak zjistit odkud Jelínkové přišli. Zatím jsem našel první zmíňku o narození jejich syna v roce 1793, ale to už bylo v Lužné. Zdraví Josef
jovajel

Příspěvekod Milan Wölfl » sob dub 06, 2013 11:14

jovajel píše:Zatím moc děkuji. v č. 48 mě zajímají Jelínkové, ale po Oličovi, či jiném předchozím vlastníku tohoto čísla budu pátrat později. Jelínkové se tam objevili neznámo jak a neznámo odkud. Jsem na začátku. Toto byla jen zajímavost, za nahlédnutí do problematiky děkuji. Uvítal bych eventuelně radu, jak zjistit odkud Jelínkové přišli. Zatím jsem našel první zmíňku o narození jejich syna v roce 1793, ale to už bylo v Lužné. Zdraví Josef

Gruntovní knihy by mohly být stopou ;)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod Tylda » sob dub 06, 2013 11:54

Jelinek Jiří, šenkýř a Maria oba poddaní ke Krušovicím. Kmotři Josef Jirusch, fořt z „Hana“ a Maria Titelbachova, měšťanka z Rakovníka.

Maria, nar. 24. 4. 1793, dcera Francz Jirusch – té je za kmotru Maria Jelínková, selka z Lužné.
Nějací Jelínkové jsou z Lužné! Asi jste prošel celou matriku Lužná 01.

Nějaká „Hana“ (ale mohl to být i místní název) je zde: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShow ... &p_ind=185
To ale není asi důležité, protože Jiří i s rodinou byl poddaný do Krušovic. Můžete hledat zde:
„POPIS KRÁLOVSTVÍ ČESKÉHO“ od Palackého. Tady máte Krušovice a možné obce, odkud rod Jelínek pocházel: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShow ... u&p_ind=28
pokračování je zde:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShow ... vu&author=

Přeji hodně úspěchů
Tylda
Tylda

Zpět na VYŘEŠENO