Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Rigel píše:Prosím o přečtení záznam narození - první zápis v únoru na stránce vpravo:
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... /?strana=6
2. února 1669: okřtil se Blazsg syn Martina Florcze Matky Anny, ztej Fary? z diediny Czeloznicz, kmotr Martin Janda z Mistřína kmotra Anna manželka jeho, K fary Miloticzké Kmotrowe naleží
Díky
Rigel píše:Díky,ten konec je OK, ta matka bude teda Anna (Očekával jsem Dorotku ale co už)? A jméno syna mě taky napadlo jako první Blažej (ale hodil by se mi "do krámu" spíše Jiří
).
R
Zora píše:Kdybych já dokázala přečíst příjmení Martina Florcze, tak skáču do stropu a Blažeje přijmu za vlastního s radostí a bez skrupulí i s Annou místo Dorotky .
Sorry, zlehčuji... i tak, klobouk dolů, to příjmení je opravdu obtížné. Zora
Zora píše:U prvního zápisu by mohla místo Anny být Dora - To A se mne moc nezdá, spíš je to fakt jako D - viz kmotra Anna.
Martin Jílek píše:Zora píše:U prvního zápisu by mohla místo Anny být Dora - To A se mne moc nezdá, spíš je to fakt jako D - viz kmotra Anna.
No,možná máš pravdu!Problém je,že psal pokaždé jinak!Můžu to číst jako: Dory.Třeba se vyjádří někdo třetí a bude jasno!
stanley4 píše:Martin Jílek píše:Zora píše:U prvního zápisu by mohla místo Anny být Dora - To A se mne moc nezdá, spíš je to fakt jako D - viz kmotra Anna.
No,možná máš pravdu!Problém je,že psal pokaždé jinak!Můžu to číst jako: Dory.Třeba se vyjádří někdo třetí a bude jasno!
je to Anna - pre porovnanie Alzbieta (ľavá strana, druhý zápis v januári /2.1.1669/, druhý riadok, posledné slovo)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků