Dobrý den a děkuji Vám oběma, především pak za tip na C.
C naneštěstí není moc časté k porovnání. V celém soupise je několikrát Czernohorsky, Czerwenka, Czerny, kde je C vždy jen krátká čára dolů před z, podobná jako ve slově diewecžka na totmo snímku vpravo na posledním řádku. C v Chuwa na konci domu 18 je mnohem podobnější, ale ta levá spodní část je opět jinak tvarovaná.
K polednímu písmenu jsem znovu prošel písmena l a e v širším okolí. Ta e jsou opravdu stejných proporcí, osamocené l není výrazně nižší než k, ale ve zdvojených l třeba v Ludmilla je druhé l obdobné tomuto písmenu.
Takže ty kombinace, které raději nevypisujete, mi vycházejí nyní Loczyrkl, Loczprke, Loczyrke, Loczprkl, Coczyrke, Coczyrkl, Coczprke, Coczprkl....
Ovšem C mimo kombinaci Cz a Ch mám pocit, že jsem v dokumentech v českém jazyce z této oblasti a doby neviděl.Na druhém místě o, ač jen odhad, nikdo z Vás nezpochybňuje.
K té odlišnosti jmen tady od podoby jinde je to tvrdá pravda. Na snímku
http://rdk0000.wz.cz/Picin/22DSC09322.JPG je u domu 13 Barbora, kterou tady čtu nějak jako Kuydistowa, ovšem pan kolega se značkou JHS ji ztotožnil s Barborou Kudějovou dle matriky, a v kolika bohatých variantách je v matrice i soupisu rodina, jejíž příjmí sjednocuji jako Kokštejn, je ještě pozoruhodnější. V matrikách i soupiseh jsou Letus či Laetus, o kterých uvažuji, že by to mohla být jen latinizovaná podoba zápisu rodu Veselých, podobně například s Wolfy a Vlky v okolí.
Když podle tipu JHS půjdu po sňatcích Jakubů a Ludmil ve farnosti, pak 1716 Jakub Rampa z Pičína a 1721 Jakub Kaizr z Dubence jsou příliš dávno předtím. 1743 Jakub Král z Bukové a 1751 Jakub Landsperger z Pičína, v matrice je 1762 narození Veroniky, dcery Jakuba Lonczperkra a Lydmily, takže již víme, o koho fakticky jde. Pokud tedy vyjdeme z Landsbergerovy verze v křestní matrice Lonczperkr, asi z těch divných kombinací vychází nejspíše Loczprkl.
Poznámky Vyřešeno ještě nedávám, ale nemyslím, že se