VYŘEŠENO O 1650 Hořovice česky

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO O 1650 Hořovice česky

Příspěvekod JosefJ. » pon říj 21, 2024 19:45

Dobrý den.

Chtěl bych poprosit o pomoc s poznámkou v levém okraji u druhého zápisu na pravé straně snímku https://ebadatelna.soapraha.cz/d/13780/3, domnívám se, že se týká otce nevěsty:
Z textu mi dává smysl asi Jana a sedlarže (odhlédneme-li od povolání, v Hořovicích byl v jiném zápise Jan Sedlář), zbytek bude něco úplně jiného, protože co vidím, smysl mi nedává:

asi Jana
Zdrslbi sed-
larze krž? x sen-
slang Cze

Je to dodatečný vpisek jiným písmem než zápisy na stejné straně, takže porovnáním s dalším textem na straně si moc nepomohu.
Naposledy upravil JosefJ. dne stř říj 23, 2024 20:00, celkově upraveno 1
JosefJ.

Oblast pátrání: Střední a dolní Povltaví, Polabí, Podkrkonoší a Sudety od Děčínska po Krnovsko (resp. celé severovýchodní Čechy, Kladsko, Nisko, Svídnicko), české báňské oblasti (Příbramsko, Brdy, Rokycansko, Plzeňsko, Vožicko, Kladensko), Netolicko, Halič; Ždánický les

Re: O 1650 Hořovice česky

Příspěvekod Mistr Jan » stř říj 23, 2024 18:14

....hamrssmida s pannau Ewa- (pokračování na boku)
au Jana Horskih rihtarže kržesinskyho

Mrkněte do SPPV, je tam Jan Horský z Křešína. Je sice zapsán jako švec, ale protože je v obci v pořadí jako první, rychtáře bych viděl jako pravděpodobnějšího, než sedláře (+ první písmeno je za mě určitě "R")

J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Re: O 1650 Hořovice česky

Příspěvekod JosefJ. » stř říj 23, 2024 19:59

Děkuji, to mi dává smysl.
JosefJ.

Oblast pátrání: Střední a dolní Povltaví, Polabí, Podkrkonoší a Sudety od Děčínska po Krnovsko (resp. celé severovýchodní Čechy, Kladsko, Nisko, Svídnicko), české báňské oblasti (Příbramsko, Brdy, Rokycansko, Plzeňsko, Vožicko, Kladensko), Netolicko, Halič; Ždánický les

Zpět na VYŘEŠENO