Pomoc se jménem

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Pomoc se jménem

Příspěvekod sanmarco » úte led 18, 2011 20:42

Dobrý den,

pomáhám svému kamarádovi hledat v jeho rodině. Sám se pohybuji v matrikách střední a severní Moravy, kde jde každý snímek uložit, teď jsem v MZA a nevím, jak to udělat, takže posílám odkaz:

http://www.actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/224/?strana=72

František Rouzek + Anastázie Urbánková:

- co je to za jméno - u ženicha dole: František Lota?
- a u nevěsty dole: Apolonie roz. František ????
sanmarco

Příspěvekod Arin-Gark » úte led 18, 2011 20:51

Dobrý den, jméno u ženicha je František Losa a u nevěsty je Apolonie roz. František Sixta.
Arin-Gark

Příspěvekod sanmarco » úte led 18, 2011 20:58

Děkuji, tím "Losem" jsem si nebyl jist, protože jsem si říkal, že by to mohl být "Lota", i když to "t" by bylo dost malé. Ale zase "s" se dle toho co znám psalo trochu jinak ... tak proto jsem to sem dal.
sanmarco

Příspěvekod sanmarco » úte led 18, 2011 21:46

Ještě mám tady jeden záznam, docela jsem se ho pokoušel přelouskat, ale něco je nad mé začátečnické síly:

http://www.actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/224/?strana=27 ... je to ten první zápisy v matrice, levá strana.

Datum svatby:
13. květen 1868

Ženich:
bydliště Křepice č. 65
Fabian Rosek (Rouzek), půlláník v Křepicích, syn .... Jana Rouzka, půlláníka v Křepicích a + manželky Mariany ... dcera + Josefa ..... půllláníka v Křepicích ....... V době svatby měl 21 let.

Nevěsta:
bydliště Křepice č. 44
Kateřina Losová, manželká dcera .... Františka Losa, půlláníka v Křepicích a .... manželky Marinanny .... dcera po + Janu ...., půllánikovi v Křepicích. V době svatby měla 20 let.
sanmarco

Příspěvekod Galadwen » stř led 19, 2011 20:22

Ženich:
bydliště Křepice č. 65
Fabian Rosek (Rouzek), půlláník v Křepicích, syn ještě žijícího Jana Rouzka, půlláníka v Křepicích, katolíka, a jeho + manželky Mariany, katolického náboženství, dcery + Josefa Winterlika, půllláníka v Křepicích, katolického náb. V době svatby měl 21 let.

Nevěsta:
bydliště Křepice č. 44
Kateřina Losová, manželká dcera ještě žijícího Františka Losa, půlláníka v Křepicích, katolíka, a jeho ještě žijící manželky Marinanny, kat. náb., dcera po + Janu Nečasovi?, půlláníkovi v Křepicích, kat. náb. V době svatby měla 20 let.

Svědci Franz Strouhal, půlláník v Křepicích, a zřejmě Mathias Losa, půlláník v Křepicích, oba katolíci

Pak je povolení obou otců nezletilým snoubencům k svatbě. To katolické náboženství je psáno zkratkou, kth R. nebo Rel.
Galadwen

Zpět na VYŘEŠENO