Ottomar Svorc a jeho rodice

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Ottomar Svorc a jeho rodice

Příspěvekod Rooka » stř říj 13, 2010 17:10

dobrý den dneska jsem byl na Matrice v České Skal. prosím o přeložení, něco jsem přečetl ale prosím o doplnění matky kmotrů báby a svědků, jsem bezradnej :(( předem všem děkuji za pomoc Michal
1 http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/4/4009 ... G_4922.jpg

pokud by to bylo nečitelne posílam ještě jednou
2 http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/4/4009 ... G_4921.jpg

3 http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/4/4009 ... G_4920.jpg

16/17 listopadu 1878 dale Vaclav !!Šrám!! Kaplan 23/43(dale už nevím) :(( Ottomar Jan syn Antonína Švorce, ........, čeledín ve Dvoře Heřmanickém, syn po Vaclavu Švorcovi .........(doměnka punčocháři) v ............(doměnka Dobnice č.214) č. .....

Matka
Františka, .............................. dcera po Antoninu Kultovi ........... ve Lhoti Řešetové č.53., a matky Anny roz. ............... z Havlovic ................

Porodni bába
Marie ..........................

dale se bhž už nechytám :-((
oddání 30.6.1908 z Marii Gult v Bernarticích
Rooka

Oblast pátrání: z Otcovi strany:
Benešovsko - Myslíč Bedrč Jírovice Postupice,
Kolínsko - Příšimasy Škvorec Uhřiněves, Uvaly
Praha - Strašnice Košíře Vršovice Nusle Žižkov Vinohrady

Příspěvekod ozana » čtv říj 14, 2010 19:23

moc čitelné to tedy není, mělo se to fotit více shora (kolmo nad knihou)

16/17 listopadu 1878 ... Vaclav Šrám? Kaplan No.43? ......... Ottomar Jan, otec Antonín Švorc, katolík, čeledín ve Dvoře Heřmanickém, syn po Vaclavu Švorcovi punčocháři? v Dobnici? č.214?

offo kř.list ? hejtm 14.12.1898

Matka
Františka, katolička? dcera po Antoninu Kultovi chalupníku ve Lhoti Řešetové č.53., a matky Anny roz. Hejnové? z Havlovic ................

bába? Anna Mrázlová
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Rooka » čtv říj 14, 2010 21:28

ozana píše:moc čitelné to tedy není, mělo se to fotit více shora (kolmo nad knihou)

16/17 listopadu 1878 ... Vaclav Šrám? Kaplan No.43? ......... Ottomar Jan, otec Antonín Švorc, katolík, čeledín ve Dvoře Heřmanickém, syn po Vaclavu Švorcovi punčocháři? v Dobnici? č.214?

Matka
Františka, katolička? dcera po Antoninu Kultovi chalupníku ve Lhoti Řešetové č.53., a matky Anny roz. Hejnové? z Havlovic ................

bába? Anna Mrázlová

Ozana chtěl jsem se zeptat Dobnici, jsem nikde nenašel, :( myslíš že by to první písmenko nemohlo bejt jiné? Pravě že jsem se ten zápis snažil fotit tak, aby to bylo čitelny :( ale jako napotvoru vše kolem bylo čitelny jiným perem a ten muj zapis zrovna kvalitou nic moc, snad mu nějak docházel inkoust v tej době :( dá se něco ještě vyčíst z toho posledního odstavce děkuji moc Michal
Rooka

Příspěvekod Rooka » čtv říj 14, 2010 22:18

Rooka píše:
ozana píše:moc čitelné to tedy není, mělo se to fotit více shora (kolmo nad knihou)

Matka

bába? Anna Mrázlová

Ozana chtěl jsem se zeptat Dobnici, jsem nikde nenašel, :( myslíš že by to první písmenko nemohlo bejt jiné? Pravě že jsem se ten zápis snažil fotit tak, aby to bylo čitelny :( ale jako napotvoru vše kolem bylo čitelny jiným perem a ten muj zapis zrovna kvalitou nic moc, snad mu nějak docházel inkoust v tej době :( dá se něco ještě vyčíst z toho posledního odstavce děkuji moc Michal

Ps ještě jsem zkoušel něco, snad to z toho bude lepší jinak nevím

http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/4/4009 ... 4922-1.jpg

http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/4/4009 ... 4922-2.jpg
Rooka

Příspěvekod ozana » pát říj 15, 2010 8:39

punčocháři v Solnici? č.214

Doluští někdo kmotry?
Naposledy upravil ozana dne pát říj 15, 2010 14:29, celkově upraveno 1
ozana

Příspěvekod Rozina » pát říj 15, 2010 13:06

Jasně čitelné: punčocháři v Solnici. Solnice je mezi Dobruškou a Rychnovem.
Rozina

Příspěvekod Rozina » pát říj 15, 2010 18:21

Tak jsem si to zvětšila.Otec: Švorc Antonín, katolík, čeledín ve dvoře Heřmanickém, syn po Václavu Švorcovi, punčocháři v Solnici čp. 214.
Matka: Františka, katolička, dcera po Antonínu Kultovi, chalupníku ve Lhotě Řešetové čp. 53 a matky Anny roz.Hejnové z Havlovic.
Pod tím je něco : první ....... druhý, ale to mezitím nemohu přečíst

Vypadá to, že kmotři jsou zapsáni přes 2 sloupce:
Prvního kmotra nemohu přečíst, vypadá to jako Jann ? ..... v Heřmanicích čp.20,(toto jméno je nutno porovnat s jinými zápisy)
kmotra: Anna Mrázková, manželka Alexandra (?) Mrázka, krejčího ve Lhotě Řešetové č. 33 (?)

Porodní bába asi Marie .....,ale to nemohu přečíst
Rozina

Příspěvekod Rooka » pát říj 15, 2010 23:08

Rozina píše:Tak jsem si to zvětšila.Otec: Švorc Antonín, katolík, čeledín ve dvoře Heřmanickém, syn po Václavu Švorcovi, punčocháři v Solnici čp. 214.
Matka: Františka, katolička, dcera po Antonínu Kultovi, chalupníku ve Lhotě Řešetové čp. 53 a matky Anny roz.Hejnové z Havlovic.
Pod tím je něco : první ....... druhý, ale to mezitím nemohu přečíst

Vypadá to, že kmotři jsou zapsáni přes 2 sloupce:
Prvního kmotra nemohu přečíst, vypadá to jako Jann ? ..... v Heřmanicích čp.20,(toto jméno je nutno porovnat s jinými zápisy)
kmotra: Anna Mrázková, manželka Alexandra (?) Mrázka, krejčího ve Lhotě Řešetové č. 33 (?)

Porodní bába asi Marie .....,ale to nemohu přečíst

Ahoj děkuji moc, Já jsem tedkom ještě zkoušel jinou retuš v pisemnosti a u Marie ..... Třebíšova č.1 ale mapa mě nic nenašla, u toho v Heřmanicich je číslo 23 podle porovnání z trojkou na 53, u te Hejnové z Havlovic je něco jako prvni ... halič nejspíš nevím sice coto znamena a druhý co mě tak napadlo jičínského ale také nemusí bejt fakt eště počkat jesli někdo nebude vědět
Rooka

dotaz

Příspěvekod Rooka » pon říj 18, 2010 1:53

Ahoj mohl bych mít ještě jeden dotaz ohledně těch datumu a letopočtu kde se dají dohledat předem děkuji
Rooka

Příspěvekod Rooka » úte říj 19, 2010 21:20

To oddaní jsem našel, a byl jsem mile překvapen byl jsem vdomění že se marie Gult narodila v Bernsdorfu a ona se narodila v Žacléři, ale zajímaly by mě další, co znamená ta zkratka OTTO z Hejtmanství 14.12 1898 a pote je tam jsou ještě dva letopočty a to 11.10.1908 nejspíš, a poté 28.8. bud je to letopočet 1894 nebo 1944 prosím a pote co je ta zkratkapředtím letopočtem a pak je napsano marie ... matr(nejspíš matrika Světlá) což by mohla bejt matka Antonína Švorce, ale problem je že nevím kde tohle dohledat předem děkuji za jakoukoli pomoc
Rooka

Příspěvekod Rooka » ned lis 07, 2010 11:44

Zdravím ještě zkouším dát jeden zápis ohledně rozluštění Anna .......z Havlovic, ...... .................. ................. ................ a dále prvního svědka .................. z Heřmanic č.23 předem děkuji Michal

http://img24.eu/v.php?file=2nz2p8ep.jpg
Rooka

Příspěvekod ozana » ned lis 07, 2010 19:49

Napište co přečtete a vytečkujte co Vám chybí.

Jediná Anna co tam vidím je Mrazlová a před ní Jann? Ass? čeledín v Heřmanicích č.23
ozana

Příspěvekod Rooka » ned lis 07, 2010 20:16

ozana píše:Napište co přečtete a vytečkujte co Vám chybí.

Jediná Anna co tam vidím je Mrazlová a před ní Jann? Ass? čeledín v Heřmanicích č.23

Ahoj jde mi o: Anna Hejnová, z Havlovic, ... ........ ............... , ......... .........../ Porodní bába Marie ........ z .............. č.... a potom nevím toho čeledína :( nejspíš to muže bejt, Jan "Astr" z Heřmanic 23 ostatní již mám přeluštěne předem děkuji Michal
Rooka

Příspěvekod Rooka » ned lis 14, 2010 0:44

Ahoj je nějaka pravděpodobnost že by ten svěděk mohl bejt Jan Astr? předem děkuji M jinak stále nemohu rozluštit tu porodní bábu Marii ......, z....... č. a za Annou Hejnovou ty dvě věci :(
Rooka

Příspěvekod ozana » ned lis 14, 2010 10:20

víc nepřečtu

č.53,a matky Anny rozené Hejnové, z Havlovic, ...í ... ........... , .............ckého/ Porodní bába Marie Sukeř? z Třebečova? č.1 ; Jann Astr čeledín
ozana

Další

Zpět na VYŘEŠENO