Jan Vicherek Anna Ševčíková 1859

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Jan Vicherek Anna Ševčíková 1859

Příspěvekod ozana » ned kvě 23, 2010 18:28

prosím o doplnění mého čtení (a přeložení povolání svědků):

A)
O • 1840 - 1898 • 3075 • SO IV 3 • Petřvald
28.2.1859 Johann Wicherek hslr No.127 sohn des Georg Wicherek hslr. und burgremeister und Marianna geb. Wicher 26let
No.56 Anna tochter Georg Schewczik ausgedigle und der Marianna geb. Dostal 18let
sv. Johann Forster Wirthsschaser? ante? das, Hermann Menzel schustneister? das, bein h? gras? hen? Larisch

Kód: Vybrat vše
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=15&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(3306))

B) kmotrů jejich dětí
N, I-N • 1793 - 1864 • 3073 • SO IV 1 • Petřvald
1830/5/4 No.127 Antonius Franciscus, Georgius Wicherek freysasse, Marianna Wicher; Franciscus Wicher herrschaft Re??? Magdalena des Joseph Michalek herrs. rets?? weib be?? von Schonhof
Kód: Vybrat vše
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=72&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(3304))
Naposledy upravil ozana dne pon kvě 24, 2010 9:03, celkově upraveno 1
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Věra Mátlová » ned kvě 23, 2010 20:10

A)
28.2.1859 Johann Wicherek hslr (Hausler =domkař, majitel domu) No.127 sohn des Georg Wicherek hslr. und burgermeister (purkmistr) und Marianna geb. Wicher 26let
No.56 Anna tochter Georg Schewczik ausgedingte (na výměnku) und der Marianna geb. Dostal 18let
sv. Johanna Forster Wirthschaftsbraute (snoubenka hospodáře) des Hermann Menzel Schichtmeister (směnový mistr) des ...... beim H(err) Grafen Heinrich Larisch (pana hraběte Jindřicha Larische)
Za tím „des“je vynecháno místo, jako kdyby tam někdo chtěl později napsat název toho Larischova podniku, kde Hermann dělal mistra

Ten druhý odkaz mě vtrvale posílá na úplně jinou stránku, v záhlaví je napsána asi správná matrika ale pak se v okýnku zobrazí nějaká jiná – to se mi stává u těchto matrik poměrně často, nevím jak je to možné – viz obr.

Obrázek
kozulena
Věra Mátlová

Příspěvekod Michael » ned kvě 23, 2010 22:44

Já jsem tedy něco otevřel: ta slova budou Reviersjäger a herrschaftl. Kutscher - tedy nějaký myslivec či revírník (podívejte se do slovníku přesně) a panský kočí (Weib - tedy jeho žena). Když se podíváte na další zápisy, tak to poslední slovo, co nemůžete přečíst, je "beide" - oba že jsou z .... V tomto případě to ale přečíst opravdu nejde.
Michael

Příspěvekod ozana » pon kvě 24, 2010 7:05

Věra Mátlová píše:Ten druhý odkaz mě vtrvale posílá na úplně jinou stránku, v záhlaví je napsána asi správná matrika ale pak se v okýnku zobrazí nějaká jiná – to se mi stává u těchto matrik poměrně často, nevím jak je to možné – viz obr.

To je bohužel standardní chování. Když otevřete jednu matriku, tak další matrika otevřená jinak než přes vyhledání (např. přes odkaz) se sice otevře se správnou obálkou(záhlavím), ale skeny se zobrazují z té původní matriky. Drží to tam asi cookies prohlížeče.

Dělám to tak, že otevřu druhou matriku (přes odkaz), zkopíruji si inv.číslo,

(N, I-N • 1793 - 1864 • 3073 • SO IV 1 • Petřvald)

matriku si nechám vyhledat systémem, otevřu ji (první stránka) a pak se již přes odkaz otevře správný obsah.
ozana

Příspěvekod ozana » úte kvě 25, 2010 8:02

ozana píše:
Věra Mátlová píše:Ten druhý odkaz mě vtrvale posílá na úplně jinou stránku, v záhlaví je napsána asi správná matrika ale pak se v okýnku zobrazí nějaká jiná – to se mi stává u těchto matrik poměrně často, nevím jak je to možné – viz obr.

To je bohužel standardní chování. Když otevřete jednu matriku, tak další matrika otevřená jinak než přes vyhledání (t.j. přes odkaz) se sice otevře se správnou obálkou(záhlavím), ale skeny stránek uvnitř se zobrazují z té původní matriky. Drží to tam asi cookies prohlížeče.

Dělám to tak, že otevřu druhou matriku (přes odkaz), zkopíruji si inv.číslo,

(N, I-N • 1793 - 1864 • 3073 • SO IV 1 • Petřvald)

matriku si nechám vyhledat systémem, otevřu ji (první stránka) a pak se již přes odkaz otevře správný obsah.
ozana

Zpět na VYŘEŠENO