http://amp.bach.cz/pragapublica/permali ... 675&scan=1
Vím že v pravém horním rohu je zápis o svatbě ( 14.11.1828) s nevěstou Annou (nar.29.6.1801) ale poznámku pod tím, slabě tužkou už nevím.
Jinak první sloupec - čísla domů a od kdy do kdy tam žili?
Jména rodinných příslušníků a jejich data - všechna mám ověřená i podle matriky
otec Václav Růžička 14.7.1796 (zápis o narození jsem pořád nenašla a nemůžu se pohnout dál..) - 11.8.1864 Artepa mi prozradila, že byl dvakrát ženatý - nejspíš je to zde někde napsáno? Anna byla druhá žena?
matka Anna Shubl ( Šeblová) 29.6.1801 - ?
a děti (napíšu jen roky):
Josefa - 1828 - ?
Emanuel Adolf - 1829 - 1835
Emílie Anna 1831 - 1835
Vilemína - 1834 - 1835
Karel - 1835 - po r. 1867
Václav Ignác 1840 - 1895
Anton - 1842 - ?
moje Anna - 1845 - 1909
v součtu ještě chybí poslední dcera kterou jsem našla zapsanou jako Francisca de Paula 1847 -? ( co to je sakra za jméno?
Co je prosím napsáno za poznámky u Karla, Václava a Josefy? Jistě tam jsou data kdy šli do učení, kdy dostali pracovní knížku ale nevyznám se v tom ani za mák. Také mě zajímá, co by mohlo znamenat ono Prevor zapsané u matky Anny bydlišti a u Josefy dokonce s vykřičníkem. To je nějaký dům, kam se po smrti otce obě přestěhovaly?
pak jsou zapsané nemanželské děti Anny. ( Všechny měli stejného otce který byl 2x ženatý z toho si druhou ženu podle mě vzal už v době, kdy "pekl" s Annou. Anna pak začala pracovat až dva roky po jeho úmrtí. Možná měla našetřeno
Zápisy u dětí přečtu, jsou česky. Vypátrala jsem i syna - Ondřeje, čím byl, kdy zemřel, že měl syna také Ondřeje ( narodil se o půl roku dřív než můj praděda - jeho bratranec - Ondřej a přes to o sobě s největší pravděpodobností nevěděli)
osud syna Jana znám, je to můj prapraděda. O dceři Marii nevím víc než data zapsaná zde i když máme jednu její fotografii z roku 1942
Děkuji