O 1837 Vendolí němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

O 1837 Vendolí němčina

Příspěvekod magie16 » úte bře 18, 2014 15:42

Obrázek

21.10.1837

ženich: Werner Joseph, syn Dominika Wernera Bauer ?/sedlák/ ve Vendolí a jeho žena Elizabetha roz. Hornish ?? Georg? sedlák z Vendolí
nevěsta : Theresia dcera po zemřelé Barbara Zehrl ??, dcera po zemřelém Martinovi Z ?? hr , bauer ve Vendolí a jeho manželky Viktorie

jen nemůžu rozluštit , co je napsáno vedle na těch řádcích a také mi není jasné proč se jmenuje nevěstajinak , než u narození jejich syna Johann,
viz můj předchozí příspěvek, kde je uvedena matka Therezie roz. Schiller
viewtopic.php?f=9&t=13837

dívala jsem se do matriky, zda neměl jeho otec Josef ještě jinou manželku do jeho narození 1846 a neměl.

děkuji všem za pomoc i radu
magie16

Oblast pátrání: Žirovnice, Kamenice nad Lipou, Valašské Klobouky. Česká Třebová,Pitín, Velké Popovice, Stránčice, Semanín

Re: O 1837 Vendolí němčina

Příspěvekod Kašpar » úte bře 18, 2014 17:09

magie16 píše:
21.10.1837

ženich: Werner Joseph, syn Dominika Wernera Bauer ?/sedlák/ ve Vendolí a jeho žena Elizabetha roz. Hornish ?? Georg? sedlák z Vendolí
nevěsta : Theresia dcera po zemřelé Barbara Ziehrl ??, dcera po zemřelém Martinovi Ziehrl , bauer ve Vendolí a jeho manželky Viktorie

jen nemůžu rozluštit , co je napsáno vedle na těch řádcích a také mi není jasné proč se jmenuje nevěstajinak , než u narození jejich syna Johann,
viz můj předchozí příspěvek, kde je uvedena matka Therezie roz. Schiller
viewtopic.php?f=9&t=13837
v kolonkách vedle něvěsty je zapsáno svolení poručníka nevěsty ke sňatku ze dne 30.10 1837
dívala jsem se do matriky, zda neměl jeho otec Josef ještě jinou manželku do jeho narození 1846 a neměl.

děkuji všem za pomoc i radu
Kašpar

Příspěvekod magie16 » čtv bře 20, 2014 20:55

ahoj nemůžet e i poradit jak se jmenuje rodina nevěsty?
magie16

Oblast pátrání: Žirovnice, Kamenice nad Lipou, Valašské Klobouky. Česká Třebová,Pitín, Velké Popovice, Stránčice, Semanín

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát bře 21, 2014 7:55

Zinhrl? Zehrl?

Obrázek se ale nedaří podruhé otevřít....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Zpět na VYŘEŠENO