Dopisování o kurentu

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Dopisování o kurentu

Příspěvekod Honza Borůvka » ned pro 01, 2013 12:14

Dobrý den.
Nezlobte se, že neprosím o překlad, ale s kurentem to má co dělat. Na tomto fóru mne odkázali přímo do této větve, abych to zkusil zde.

Sháním pro svého kamaráda někoho, kdo by si rád dopisoval o písmu zvaném kurent (někdy též Fraktura). Kolegu, se kterým by si mohl vyměňovat informace o čtení kurentu v dopisech z obou válek a třeba i čtení v matrikách. O tom, co to obnáší toto překládat, kde by se mohl poradit a naopak, komu by mohl popřípadě poradit sám. Kamarád to má pouze jako koníček v důchodu. Korespondence by probíhala asi převážně přes mail, později třeba přes skype.
Pokud by měl někdo zájem a nebo byste o někom věděli, dejte mi prosím vědět. Můžete zaslat i několik slov o sobě.
Budu i vděčný za informaci, kde takového člověka najít. Prosím ne žádného začátečníka.

Moc Vám děkuji.

Honza Borůvka
Honza Borůvka

Re: Dopisování o kurentu

Příspěvekod Bodie » ned pro 01, 2013 19:17

Podle mě je nejlepší učit se a řešit problémy na fóru jako je toto. Více hlav více ví a tak se zde vždy najde nějaká pomoc jak do začátků, tak i později v pokročilém stádiu čtení.

Jen pro upřesnění. Kurent není Fraktura. Kurent je písmo psané rukou. Fraktura je jeho tištěná podoba.
Bodie

Re: Dopisování o kurentu

Příspěvekod Honza Borůvka » úte pro 03, 2013 9:52

Díky za reakci. Doporučil jsem kamarádovi, aby se sem přihlásil a zkusil si kontakty navázat sám, podle situace.
KurentxFraktura - nejsem zase až takový odborník, takže se prosím nezlobte. Hlavně, že jsme si porozuměli.
Honza Borůvka

Zpět na VYŘEŠENO