Sňatek 1721 Loučany (SZ od Olomouce) česky - VYŘEŠENO

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Sňatek 1721 Loučany (SZ od Olomouce) česky - VYŘEŠENO

Příspěvekod IvoD » úte lis 05, 2013 19:30

Ahoj,

prosím o přečtení křestního jména nevěsty (jestli je vůbec uvedeno) v matrice SOA Opava - poslední zápis vpravo dole:

...Jan syn Jakuba Dostála z Křelova ??? dcerou nebožtíka Jiříka Vavřínka z Lúčan...

Dík

IvoD
Naposledy upravil IvoD dne stř lis 06, 2013 9:53, celkově upraveno 1
IvoD

Re: Sňatek 1721 Loučany (SZ od Olomouce) česky

Příspěvekod Věra Mátlová » úte lis 05, 2013 21:15

s Uršulou (u křtu jejich prvního syna Matěje v srpnu následujícího roku je to pěkně čitelné)
kozulena
Věra Mátlová

Re: Sňatek 1721 Loučany (SZ od Olomouce) česky - VYŘEŠENO

Příspěvekod IvoD » stř lis 06, 2013 7:06

Tak to je v pytli - hledám totiž sňatek Jana Dostála s Marianou (někdy před 1730), prohledal jsem už přes 20 vesnic a nic, tohle byl první Jan Dostál, kterého jsem našel a který by docela pasoval (jméno matky jsem raději sám moc nezkoumal, abych si nechal naději) :cry:

No nic, zkusím hledat dál, tohle byl sice horký kandidát na předka, ale slepá cesta.

Každopádně dík za pomoc.
IvoD

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř lis 06, 2013 8:22

jestli to není jeho první nebo druhá žena- tedy, že je to on ale s jinou ženou....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod IvoD » stř lis 06, 2013 9:52

Ahoj,

podařilo se mi najít (vše v matrikách pro obec Břuchotín (Křelov a Břuchotín jsou sousední obce vzdálené cca 1,5km)):
  • 3 děti rodičů Jan Dostál + Kateřina v rozmezí 1732-1743 (jedno z nich je můj předek, takže tato Kateřina by měla být mou příbuznou)
  • 1 dítě rodičů Jan Dostál + Mariana roku 1730
  • úmrtí Mariany v roce 1730
Hledám tedy svatbu Jan Dostál + Kateřina někdy 1730-1732 (abych se dozvěděl příjmení a otce u nevěsty (tedy pokud to nebyla vdova)) a svatbu Jan Dostál + Mariana někdy do 1730 (abych se dozvěděl otce ženicha (pokud nebyl znovu vdovec - pak by připadala v úvahu i ta svatba s Uršulou z Loučan)). Je možné, že všechny tři svatby mají společného ženicha, což bohužel stejně vyřeším nejdřív v okamžiku kdy najdu ty druhé dvě :cry:

Zkusím si ještě stáhnout a zprovoznit to automatické klíkadlo pro stahování gruntovních knih od mormonů z familysearch a zkusím si něco přečíst o gruntech v Břuchotíně, snad mne něco napadne.

Dík za pomoc
IvoD

Zpět na VYŘEŠENO