Johann a Františka

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Johann a Františka

Příspěvekod bursica.d » sob srp 01, 2009 6:58

Prosím o "dočtení" zápisu o sňatku Johanna Skřivánka ze Starého Rousínova, otec Thomas Skřivánek ze Starého Rousínova, matka Františka, rozená Thomas Kotvrda. Nevěsta byla Františka Brtník, ocera Šimona Brtníka a Marie, roz. Franz Zbořil.
http://bursicad.rajce.net/Rousinov_matrika
Moc děkuji. :)
bursica.d

Příspěvekod Arin-Gark » sob srp 01, 2009 17:10

Vidím že to máte z actapublica, nechcete sem hodit přímo odkaz? Tohle je zbytečně mrňavé.
Arin-Gark

Příspěvekod bursica.d » sob srp 01, 2009 17:17

Zmiňovaný matriční zápis je vpravo nahoře na :
http://www.actapublica.cz/1366-prohlizec-s9

Děkuji.
bursica.d

Příspěvekod Arin-Gark » sob srp 01, 2009 17:33

ženich: Johann Skřiwánek Schuhmachergeselle (ševcovský tovaryš) in Alt-Raussnitz, ehelicher Sohn nach dem verstorbener katholischen Thomas Skřiwánek Ganzlähner (celoláník) in Alt-Raussnitz und dessen noch lebenden katholischer Eheweibes Franziska gebornen Thomas Kotwrda

nevěsta: Franziska Brtnik Dienstmagd (děvečka) in Alt-Raussnitz, eheliche Tochter des noch lebenden katholischen Simon Brtnik Ausgedinger (výměnkář) in Tschechen und dessen katholischen verstorbenen Eheweibes Marie gebornen Franz Zbořil
Arin-Gark

Příspěvekod bursica.d » sob srp 01, 2009 17:53

Děkuji. Moc mi to pomůže při čtení dalších zápisů. Mimochodem - byla to moje pra-pra-babička, mám její matriční zápis o narození i úmrtí. Z děvečky se pak vypracovala na zkoušenou porodní bábu. :D
bursica.d

Zpět na VYŘEŠENO