Narození 1843 Buštěhrad - VYŘEŠENO

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození 1843 Buštěhrad - VYŘEŠENO

Příspěvekod Anna » pát srp 23, 2013 16:04

Chtěla bych poprosit o pomoc s rozluštěním poznámky pod zápisem narození Františka Buchmerlta, jde mi hlavně o místo/obec, odkud bylo povolení vyžádáno (nemůžu totiž dohledat, kde se rodiče brali)

Rozluštím jen: "Že zde zvaní rodičové řádně oddání jsou, dosvědčuje ouřednický povolení z ............... ze dne 2.3.842

jedná se o třetí zápis zde http://actapublica.eu/matriky/praha/prohlizec/4429/?strana=63

Předem moc děkuju Anna
Naposledy upravil Anna dne sob srp 24, 2013 8:55, celkově upraveno 1
Anna

Příspěvekod janamic » pát srp 23, 2013 19:48

Dobrý den,
mimo zmíněného oddání máte rodiče Františka dohledané? Když budeme vycházet z obvyklého místa sňatku-bydliště nevěsty, tak by Anna mohla být z (hořejší) Píně, potom by hledané místo mohlo být Lány ( dříve Lana)
Zdraví Jana
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Narození 1843 Buštěhrad

Příspěvekod Anna » sob srp 24, 2013 8:32

To je právě ten problém, Anna pochází Horních Ptic, Jan se narodil v Nenačovicích. V obou obcích jsem sňatek nenašla, ani v tom Buštěhradu.
Koukám na ten zápis pořád dokola, myslím, že za tím datem je ještě ..podepsán od ....(asi jméno)? ouředního ?duchovního? tamějšího, tamějšího odkud ? nebo tamějšího v Buštěhradě?
Našla jsem si zápisy i jejich dalších dětí narozených v Buštěhradu, u nich ale už nebyla ani zmínka o sňatku. Budu muset asi zkoušet okolní vesnice.
Děkuju za snahu :)
Anna

Re: Narození 1843 Buštěhrad - VYŘEŠENO

Příspěvekod Anna » sob srp 24, 2013 8:56

Už jsem to konečně našla, vyřešeno
Anna

Zpět na VYŘEŠENO