Jan Ožana 1860

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Jan Ožana 1860

Příspěvekod ozana » ned kvě 02, 2010 10:24

Pro svého polského přítele potřebuji dočíst následující zápis. Předem děkuji za kontrolu a doplnění mého čtení.

A) praděda
21.4.1860 N.Bludowitz No.16 Johan
father Ožana Johan hausler sohn nach Johan Ožana und der Marina Bubik
mather Therese geb. in Tierlizko tochter nach Wenzl Bolek hausler? und der Helene geb. Swider
sv. Wenzl L...llak? in h. Tushonovitz M.? Controlor, Helane Janczar freis.?? eheweib in Tierlizko

Kód: Vybrat vše
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=150&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(4093))

Budou to Tošanovice?

B) Sestra pradědy
28.5.1853 No.16 Johanna Ožana Johann hausler in Niederbludowitz, Terese geb. Bolek heb.? Magd.(Magdalena?) Chudoba?
TT Bolek Wenzel Mietshaus? Controler, in Nieder Toschowitz?, Helene des Georg Janczar hausler ehew. Niedertierlitzko
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=20&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(4093))

Co je to heb? Magd jako Magdalena? A čeho je to "controlor" (člen vedení činžovního domu)?

C) sňatek rodičů
O, I-O • 1833 - 1864 • 3791 • ET I 9 • Dolní Bludovice, Albrechtice, Bartovice, Dolní Datyně, Dolní Lutyně, Dolní Suchá…
20.10.1844 No.16 Johann sohn nach +Joh.Ožana g.hausler in OberTierlitzko 27let
Theresia tochter Wenzel Bolek auszugler in Nieder Tierlitzko 22let
Testes Andreas Pawelek hausler in OberTierlitzko, Georg Janczar freis??? in N.Tierlitzko, Joseph Ožana hausler in Ob.Tierlitzko
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?eventPg=%3E&pageTxt=67&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(4096))
Naposledy upravil ozana dne ned kvě 02, 2010 20:12, celkově upraveno 1
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Galadwen » ned kvě 02, 2010 19:40

Tak já se kus pokusím.
U prvního zápisu: Wenzl Bolek je povoláním "Freisas" (je to svobodný sedlák?) a i kmotr by mohl být Bollek - psáno s "ll", povoláním "W. Controlor", Helena Janczar je "Freis/as/ Eheweib"

U druhého zápisu "Heb." je Hebamme, porodní bába Magdalena Chudoba. Kdovíproč to farář nacpal k matce, ale dělá to u všech zápisů. Kmotři jsou stejní jako u prvního ale leccos se tu objasňuje, Václav Bollek je "Wirthschafts Controlor" - takže hospodářský kontrolor.

To třetí se mi nějak neotvírá (resp. otvírá se mi něco jiného) a najít to nemůžu, tak to vzdávám.
Galadwen

Příspěvekod ozana » ned kvě 02, 2010 20:33

Galadwen píše:Tak já se kus pokusím.
U prvního zápisu: Wenzl Bolek je povoláním "Freisas" (je to svobodný sedlák?) a i kmotr by mohl být Bollek - psáno s "ll", povoláním "W. Controlor", Helena Janczar je "Freis/as/ Eheweib"

U druhého zápisu "Heb." je Hebamme, porodní bába Magdalena Chudoba. Kdovíproč to farář nacpal k matce, ale dělá to u všech zápisů. Kmotři jsou stejní jako u prvního ale leccos se tu objasňuje, Václav Bollek je "Wirthschafts Controlor" - takže hospodářský kontrolor.

To třetí se mi nějak neotvírá (resp. otvírá se mi něco jiného) a najít to nemůžu, tak to vzdávám.

Díky, jinou matriku to přímo neotevře, je potřeba ji vyhledat podle inv. čísla nebo signatury. Jinak se otevře správné "okno", ale uvnitř se zobrazují snímky předchozí matriky. Drží to cookies.
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Zpět na VYŘEŠENO