Možné to je, já zatím nenašel, odkud rod pocházel, dohledal jsem pouze svatbu Tomáše Kreisingera, veterána od Slavkova, který měl pocházet ze Sebečic, ale toho jsem ještě nedohledal.
V době svatby 1812 bylo psáno 35 let, tady u úmrtí o 15 let později je napsáno 45 let, to by zhruba sedělo a jiného člověka, který by se jmenoval podobně jsem v matrice zemřelých v okolí nenašel. Takže předpokládám, že by to mohl být ten samý člověk. I když je pravda, že jsem se u něj setkal už i s mnoha povoláními nebo zápisy o tom, kdo vlastně byl. Jednou to je invalida, podruhé veterán - to by spolu souviselo, potom je to podruh a nádeník, to bych ještě taky chápal, ale v jednom zápisu bylo uvedeno mistr ševcovský a to si myslím, že se zapisující spletl. Bylo to již dlouho po smrti zmíněného, takže si to buď špatně pamatoval, nebo se mu spletly zápisy, protože někde v rodě nějaký mistr byl, i když ne zrovna ševcovský.
Setkal jsem se s tím tvarem Kraisin právě i u muže, narychlo jsem dohledal zde:
http://www.portafontium.cz/iipimage/300 ... -15_3070-n Předposlední zápis na stránce. A viděl jsem ten tvar i v novodobějším indexu.