sňatek-1805-Vnorovy-(okr. Hodonín)-kurent

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

sňatek-1805-Vnorovy-(okr. Hodonín)-kurent

Příspěvekod kubbajs » pát lis 08, 2013 21:13

Dobrý den.
Několik generací mých pra-pra předků má jako rodiště zapsán dům č.59 Vnorovy. Poslední koho jsem našel je narozen r. 1811. Chtěl jsem dohledat svatbu jeho rodičů. Jedinou svatbu v čísle 59 jsem našel v roce 1805. Ale nějak nemůžu rozluštit jména ani datum svatby. Byli by jste tak hodný a pomohli mi s tím. http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/5421/?strana=15 Poslední řádek vpravo dole.
Moc děkuji.
kubbajs

Re: sňatek-1805-Vnorovy-(okr. Hodonín)-kurent

Příspěvekod latrucha » pát lis 08, 2013 22:00

Svatba mohla proběhnout taky v domě u nevěsty.
Ženich je Thomas Adamek, toho času na vojně (není uvedeno, čí byl syn).
Něvěsta je Marina, dcera Johanna Tomečka.
latrucha

Příspěvekod ota » sob lis 09, 2013 7:28

Datum svatby je 14.květen 1805.
Zdravím, Ota
ota

Oblast pátrání: Citoliby, Čechtice, Dolní Kralovice, Doksany,Dolní Orlice, Dubá, Hrubá Skála, Klatovy,Králíky, Louny, Lenešice, Lysá nad Labem, Louňovice, Lovosice, Pesvice, Postupice, Praha, Ředhošť, Semice, Třebíč, Turnov,

Příspěvekod martin1234 » sob lis 09, 2013 8:14

Tak to jsme koukám skoro sousedi :)
martin1234

Příspěvekod kubbajs » pon lis 11, 2013 22:31

Děkuji vám všem co jste mi odpověděli. Jsou to pro mě zajímavé informace. Co jsem zvládl rozluštit, tak nevěsta je totožná jako matka mého předka, ale otec nesouhlasí. Podívejte se prosím na http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=92 třetí řádek, číslo domu opět 59 a na http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=86 druhý řádek, také dům č.59. Podle mě je matka a nevěsta (http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=15 poslední řádek vpravo dole) tatáž osoba, ale otec nesouhlasí. Možná ovdověla a po druhé se vdala, ale o tom jsem nenalezl žádný záznam. Nebo neumím hledat a nevím jak. Jsem úplný začátečník.

martin1234 píše:Tak to jsme koukám skoro sousedi :)

Sousedi asi né, možná hodně vzdálený příbuzný. Kdo ví kdo kdy ským. :D
kubbajs

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte lis 12, 2013 8:29

Zdá se mi, že farář nepřesně zapsal jméno ženicha u sňatku... můžu se plést,
ale sňatek byl 14.5. 1805 a první (asi první) dítě (http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=73) Thomase Jakoubka a Marie Tomeček se narodilo 12.7. 1807...
Takže by musela ovdovět a znovu se vdát a porodit za necelé dva roky. Což je sice možné, ale nevím.... Je pravda, že u sňatku se doklady kontrolovaly pečlivě, ale nějak se mi to nezdá....
Bohužel si myslím, že farář nebyl moc pečlivý- věk ženicha a nevěsty u zápisu sňatku je stejný jako o řádek výš- takže podle mne asi omyl.... (a nevěstě by tam bylo 16 let).

Zkuste ještě jednou hledat sňatek Marie s Thomasem Jakoubkem mezi 1805 a 1807.... Třeba se Vám poštěstí- moc stránek to není.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod martin1234 » úte lis 12, 2013 9:48

Sousedi jo, protože mojí příbuzní z těchto let jsou z domu 49 :)
martin1234

Příspěvekod kubbajs » pát lis 15, 2013 21:38

:arrow: Karolina Vernerová. Děkuji ti za zprávu, tahle možnost mě ani nenapadla že by mohlo jít o chybu. Mě napadaly šílený teorie, že Thomas Adámek byl vojenský zběh a vydával se po tom za někoho jiného (byl voják a v té době se válčilo s tím Napolionem) a podobně, ale toto vysvětlení je asi pravdivější, ikdyž né tak dobrodružný.

:arrow: Martin1234: Vnuk Thomase Jakubka se ze Znorov přiženil do Zarazit a dále jeho vnuk do Veselí a do třetice zase jeho vnuk (já) žije na druhém konci republiky. Ale jako hodně malé dítě si pamatuji že jsme ve Znorovách navštěvovali nějaké tetičky. Takže moji příbuzný tam určitě ještě žijou.
kubbajs

Příspěvekod martin1234 » sob lis 16, 2013 0:29

Tak to máme stejně, děda z babičkou z Lidéřovic (část Vnorov), strýc ze Vnorov, prateta (dědova sestra) ze Zarazic, druhý strýc ve Veselí, prastrýc (babiččin bratr) z Kyjova, přítelkyni mám ve Bzenci a také jsem z druhého konce republiky, mám to přesně 350km (+/- 5km), ta cesta dá zabrat, ale nejlepší je to na Vánoce a Silvestr to je skoro prázdná dálnice. :) Ale zpět k tématu, dědovi předci ze Vnorov a následně z Kněždubu, babiččiny předci ze Bzence a pak bůh ví, údajně až z Rakouska. :) Další nějací naši příbuzní mají být od druhé světové v Kanadě, jeden z příbuzných bojoval ve španělských interbrigádách. Takže se snažím zjištovat co jde a hlavně to nějakým způsobem dát do pochopitelné podoby.
Jo a díky dělání rodokmenu jsem se seznámil s manželkou dědova bratra a s její dcerou, která byla i mému otci na svatbě. O těch jsem ani nevěděl. Škoda, že jsem nepoznal dědova strýčka, ten byl ze Strážnice a zemřel, když mi bylo cca 6, ale toho jsem nikdy neviděl.
martin1234

sňatek-1805-Vnorovy-(okr. Hodonín)-kurent - VYŘEŠENO

Příspěvekod kubbajs » čtv lis 21, 2013 23:31

Vyřešeno
kubbajs

Re: sňatek-1805-Vnorovy-(okr. Hodonín)-kurent - VYŘEŠENO

Příspěvekod stanley4 » pát lis 29, 2013 11:07

kubbajs píše:Vyřešeno
že je téma vyriešená treba napísať do predmetu prvého príspevku (tým sa zmení názov témy)
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na VYŘEŠENO