svatba slavětín 1855 německy

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

svatba slavětín 1855 německy

Příspěvekod ganik » úte lis 26, 2013 17:12

Dobrý den,

prosím o pomoc s přečtením http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=58 jde o druhý zápis na levé straně.

Přečtu: datum svatby 6. září 1855, ženich: Thomas Hradil ..... otec Thomas Hradil... Myslowitz? č. 26 matka Mariana rozená Bartholomeus Ludvik ... Myslowitz. nevěsta Františka... Slavětín 29, otec Johann... matka Magdalena rozená? Gottwald... Hradečná?

Předem děkuji
ganik

Oblast pátrání: Černovice (okres Blansko), Štěpánov nad Svratkou, Bochoř, Troubky, Čechovice, Domaslavice, Bílá Lhota, Veselíčko

Re: svatba slavětín 1855 německy

Příspěvekod Míla » úte lis 26, 2013 17:41

Kolik přeložim-tolik přeložim: Tomáš Hradil-voják-obrst..kanonýr,syn Tomáše Hradila,chalupníka z Michlovic a Mariany rozené Bartoloměj Ludvík ,chalupník z Michlovic, nevěsta: Františka Krejčířová ze Slavětína č.29, dcera Jana Krejčíře,chalupníka z Bradečna a Magdaleny rozené Georg Gottvald,gartler z Bradečna.
Míla

Oblast pátrání: okres Frýdek Místek

Příspěvekod karels » úte lis 26, 2013 17:51

pokus o doplnění:
Tomáš Hradil, Reserwemann Fahrkanonier vom 4. k,k, Artilerieregimente dessen Obrst Rgts Comandant H Friedrich von Duras? ...
možná bych četl datum jako 16. září.
Jan Krejčíř byl zemřelý.
karels

Oblast pátrání: H.Brod, Klatovy, Kroměříž, Náchod, Ostr. Nová Ves, Prostějov, Přerov, Telč, Třebíč, Úpice, Miroslav, Ořechov

Příspěvekod Míla » úte lis 26, 2013 18:13

To úmrtí jsem přehlídla,to ostatní přečtu ale neumim to přeložit,tak raději ani nic nepišu.Přesto by mě překlad zajimal.Hold, měla jsem se učit němčinu,asi jsem nesprávná generace.
Míla

Oblast pátrání: okres Frýdek Místek

Zpět na VYŘEŠENO