Narození Senožaty 1819

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození Senožaty 1819

Příspěvekod máculka » ned lis 03, 2013 13:54

http://digi.ceskearchivy.cz/cs/7148/178

Prosím o přečtení prvního zápisu roku 1819.
datum ?? č.domu 3 - dítě Josef - otec Josef Petrů, sedlák? matka ??? matka Alžběta?????

Tady jsem ztracená, nic víc nevyluštím a nerada bych tu skončila. Díky
máculka

Oblast pátrání: Průhonice, Praha Smíchov, Staré město, Dunice okr.Humpolec, Vráž u Berouna, Pěnčín u Turnova a okolí

Re: Narození Senožaty 1819

Příspěvekod Slim » ned lis 03, 2013 14:19

3.1.1819 č. domu 3, dítě Josef, otec Josef Petrů sedlák, matka Rozina rozená Boudová ze Lh... matka Alžběta rozená Pažitková z Onšova, otec Jan ... Onšov
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Příspěvekod máculka » ned lis 03, 2013 14:33

Děkuji Slime, nepřestávám žasnout, co všechno dokážete přečíst. Na Rozinu Boudovou jsem narazila při prohlížení matriky zemřelých, ani nevím proč si ji pamatuji :-) Díky
máculka

Oblast pátrání: Průhonice, Praha Smíchov, Staré město, Dunice okr.Humpolec, Vráž u Berouna, Pěnčín u Turnova a okolí

Příspěvekod janamic » ned lis 03, 2013 14:59

nechci Vám kazit radost, ale matka je Kateřina...
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Příspěvekod Slim » ned lis 03, 2013 15:07

Také jsem tuto vatiantu zvažoval, ale nikde v okolí jsem nenašel stejně zapsané "t", tak jsem se přiklonil k Rozině. Ale zbytek by mohl Kateřině odpovídat, viz 5. řádků výše ve stejném sloupci, popřípadě jméno matky v následujícím záznamu. Ale nevylučuji. Farář škrábal neuvěřitelným způsobem a nezapsal dvě slova prakticky stejně, dokonce mám dojem, že u otce matky je psáno "Jan Sedlák Onšov", ale jistý si nejsem.
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Příspěvekod máculka » ned lis 03, 2013 15:57

Díky ale já už začínám mít pocit, že tento Josef patří k jiné větvi rodiny... Z toho co jsem našla, mi zatím vychází, že otec tohoto by mohl být bratr mé větve. Ještě nedávno jsem si libovala, jaká je to paráda když rodina žila na jednom místě - ale co se týká této rodiny si to teda nemyslím ani náhodou. Petrů jsem našla spoustu ale všichni patří jinam než ke mě :-) nechám si je ale stranou, třeba se jednou propojí.
máculka

Zpět na VYŘEŠENO