Svatba, 1830, Úhonice, čeština/latina VYŘEŠENO

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Svatba, 1830, Úhonice, čeština/latina VYŘEŠENO

Příspěvekod Air15 » úte srp 13, 2013 22:29

Dobrý den potřeboval bych poradit se zápisem svatby ze dne 16. 2. 1830 z Úhonic:

Ženich:
František, vlastní syn Václava Symomssi? ...vlastniku? sovso... ? panství? horoměřického. Matky Anny rozené Sykorové z Hatjim?? panství kamlinitského??
text pod ženichem: Vlastní... dnaj za třikrat povoluje? k berounskyho? Prag kop
(další řádky již jsou pro mě nesrozumitelné)

Nevěsta:
Marie Horáková, dcera Jakuba Horáka, pluj...? mistra ... hospodář z Ouhonic č. d. 36 panství horoměřického. Matky Kateřiny rozené Tymové ze vsi horoměřic, panství horoměřické.
text pod nevěstou: Zde? oba poddani k Doml...?
Do zde pod zdani otec vadol? dcery Marie ....

Byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc
Naposledy upravil Air15 dne čtv srp 15, 2013 15:04, celkově upraveno 1
Air15

Oblast pátrání: Úhonice, Drahelčice, Lidice, Loděnice u Prahy, Chrustenice, Rudná u Prahy (Dušníky, Hořelice), Chýně, Horoměřice,

Re: Svatba, 1830, Úhonice, čeština/latina

Příspěvekod Air15 » úte srp 13, 2013 22:30

zapomněl jsem na odkaz, tady přikládám http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... ?strana=47
Air15

Oblast pátrání: Úhonice, Drahelčice, Lidice, Loděnice u Prahy, Chrustenice, Rudná u Prahy (Dušníky, Hořelice), Chýně, Horoměřice,

Příspěvekod Slim » stř srp 14, 2013 6:18

Ženich:
František, vlastní syn Václava Hroneše chalupníka a hospodského ze Srbska panství Karlštejnského. Matky Anny rozené Sýkorové z Tetína panství Karlštějnského
text pod ženichem: Ohlášení jednou za třikrat povoluje k. berounského krajského úřadu číslo exhib. 1228

Já zde podepsaný otec svoluji k manželství svého vlastního syna Františka s Marií Horákovou dcerou Jakuba Horáka polního mistra z ouhonic.

Nevěsta:
Marie Horáková, dcera Jakuba Horáka, polní mistr a hospodář z Ouhonic č. 36 panství Horoměřického. Matky Kateřiny rozené Tymové ze vsi Horoměřic, panství Horoměřické.
text pod nevěstou: Teď oba poddaní ke Karlštějnu

Já zde podepsaný otec nevěsty dcery Marie svoluji k manželství s Fr. Hronešem synem Václava Hroneše ze Srbska.
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Příspěvekod Air15 » čtv srp 15, 2013 15:04

Moc děkuji, velmi mi to pomohlo.
Air15

Zpět na VYŘEŠENO