sňatek - 1846 - Všemyslice - čeština

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

sňatek - 1846 - Všemyslice - čeština

Příspěvekod ambrozok » sob srp 10, 2013 21:57

Dobrý den,

prosila bych o pomoc s rozluštěním ženských jmen matek obou snoubenců a také místa původu matky nevěsty.
Zbytek jde přečíst snadno, ale mám podezření, že mi u jmen, která nemohu přečíst, příliš hraje fantazie :)
http://digi.ceskearchivy.cz/cs/5867/19
Jedná se o druhý zápis:
Tomáš Záveský, kolář z Hosty, syn Jana Záveskýho, koláře z Hosty No. 22 a matky Alžběty roz. ??? z Hosty No. 22
Anna Sládek, dcera Tomáše Sládka ze Šemislic?? (Všemyslice) No. 3 a a matky Marie roz. ??? ze ???

Děkuji, K. Ambrožová
ambrozok

Re: sňatek - 1846 - Všemyslice - čeština

Příspěvekod keplik » ned srp 11, 2013 7:05

ambrozok píše:Tomáš Záveský, kolář z Hosty, syn Jana Záveskýho, koláře z Hosty No. 22 a matky Alžběty roz. ??? z Hosty No. 22
Anna Sládek, dcera Tomáše Sládka ze Šemislic?? (Všemyslice) No. 3 a a matky Marie roz. ??? ze ???

Matka nevěsty je podle mne Marie roz. Sachová ze Strachauc (Strachovic). Matka ženicha Alžběta roz. Budak (viz následující záznam a Veronika roz. Brazda).
Naposledy upravil keplik dne ned srp 11, 2013 7:21, celkově upraveno 1
keplik

Oblast pátrání: Praha; Vídeň; Klečetné, Pšovlky, Hořovičky, Hořesedly; Benešov, Vysoká Lhota, Neveklov, Hrzín, Kamenný Přívoz; Osek u Rokycan, Jablečno, Přísednice; Lysá nad Labem; Žatec; Litoměřice; Teremno (Volyň), Belgie...

Příspěvekod keplik » ned srp 11, 2013 7:19

A jinak tam není "z Hosty" a "ze Šemislic", ale "z Hostí" a "z Šemeslic", ale význam zůstává.
keplik

Oblast pátrání: Praha; Vídeň; Klečetné, Pšovlky, Hořovičky, Hořesedly; Benešov, Vysoká Lhota, Neveklov, Hrzín, Kamenný Přívoz; Osek u Rokycan, Jablečno, Přísednice; Lysá nad Labem; Žatec; Litoměřice; Teremno (Volyň), Belgie...

Příspěvekod Tylda » ned srp 11, 2013 8:09

Dobrý den.

Myslím, že Marie je rozená Socha :)

Zdraví Tylda
Tylda

Příspěvekod ambrozok » ned srp 11, 2013 21:32

Tak jsem se přesvědčila, že jsem se s tou fantazií až tak nemýlila (marně bych asi hledala v matrikách potomky Loudáků :lol: ) Děkuji mnohokrát oběma!!!
ambrozok

Zpět na VYŘEŠENO