Ověření původu matky, 1834, čeština - VYŘEŠENO,DĚKUJI

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Ověření původu matky, 1834, čeština - VYŘEŠENO,DĚKUJI

Příspěvekod hurri76 » stř čer 12, 2013 19:27

hezký den,
rád bych poprosil o ověření mého překladu zápisu v matrice. Nejde mi do hlavy zápis o matce narozeného Jana France. Je to první záznam na stránce.

Moje přečtení:
Otec: Josef Franc kat.náb. podruh No46 syn Matiega(?) France chalupníka ze Semechnic z m.Alžběty Nowotnyho chalupníka ze Semechnic 46 .... ....

Matka: Kateřina dcera Václava (?) Kujala ....(vejměníka??) ze Semechnic 39 z m.Anny ...Kujalovy ze Semechnic 39

Zapomněl (nenapsal) tam farář rodné příjmení matky a uvedl to "aktuální" nebo to špatně čtu? :|

díky moc
mif

Obrázek
Naposledy upravil hurri76 dne stř čer 19, 2013 14:12, celkově upraveno 1
hurri76

Re: Ověření původu matky, 1834, čeština

Příspěvekod artepa » stř čer 12, 2013 20:47

hurri76 píše:hezký den,
rád bych poprosil o ověření mého překladu zápisu v matrice. Nejde mi do hlavy zápis o matce narozeného Jana France. Je to první záznam na stránce.

Moje přečtení:
Otec: Josef Franc kat.náb. podruh No46 syn Matiega(?) MatějeFrance chalupníka ze Semechnic z m.Alžběty Nowotnyho chalupníka ze Semechnic též č.46 .... ....panství Opočno? omlouvám se, ale vých. Čechy nejsou moje parketa :oops:
Matka: Kateřina dcera Václava (?) Kujala ....(vejměníka??) v současné řeči výměnkář :wink: ze Semechnic 39 z m.Anny též...Kujalovy ze Semechnic 39 panství Opočno

Zapomněl (nenapsal) tam farář rodné příjmení matky a uvedl to "aktuální" nebo to špatně čtu? :|
Řekla bych, že když tam napsal slovo "též", tak to není, že nevěděl, ale prostě byla též Kujalova. Mohly, ale nemusely být příbuzné. Chce to najít další zápisy, svatbu Václava Kujala a Anny Kujalové

díky moc
mif
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Zpět na VYŘEŠENO