Narození 1892 němčina-vyřešeno

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození 1892 němčina-vyřešeno

Příspěvekod namyslol » sob kvě 11, 2013 20:02

Dobrý den,
Rád bych poprosil o pomoc s rozluštěním zápisu mého předka v matrice. Bohužel s luštěním takových textů nemám zkušenosti. Něco se mi podařilo rozluštit.
Pod tímto odkazem
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 3&scan=196
Je náhled stránky matriky. Můj předek se jmenuje Albin Namyslo (stránka vpravo, druhý zápis od spodu). Podařilo se mi vyluštit vše o jeho třech manželkách. Problém je rozluštit jeho otce. Jeho křestní jméno je dost zhuštěné. Dále je tam asi další jméno Bin, a další slovo jako by bylo Moravia, ale nevím. Potom je tam název vesnice Dombrau =Doubrava.
Pomohl by mi někdo? Byl bych moc vděčný.
Předem moc děkuji. Pište pro dotazy: namyslol@gmail.com
Naposledy upravil namyslol dne sob kvě 11, 2013 21:27, celkově upraveno 1
namyslol

Re: Narození 1892 němčina

Příspěvekod Pichnat4 » sob kvě 11, 2013 20:12

namyslol píše:Dobrý den,
Rád bych poprosil o pomoc s rozluštěním zápisu mého předka v matrice. Bohužel s luštěním takových textů nemám zkušenosti. Něco se mi podařilo rozluštit.
Pod tímto odkazem
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 3&scan=196
Je náhled stránky matriky. Můj předek se jmenuje Albin Namyslo (stránka vpravo, druhý zápis od spodu). Podařilo se mi vyluštit vše o jeho třech manželkách. Problém je rozluštit jeho otce. Jeho křestní jméno je dost zhuštěné. Dále je tam asi další jméno Bin, a další slovo jako by bylo Moravia, ale nevím.
Pomohl by mi někdo? Byl bych moc vděčný.
Předem moc děkuji. Pište pro dotazy: namyslol@gmail.com

Dobrý den, zápis je ale na levé straně. Křestní jméno otce je Franz, ty další jména jsou rodiče toho Franze, Bernhard Namyslo a Marie, dcera Jana Biny.
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Re: Narození 1892 němčina

Příspěvekod Slim » sob kvě 11, 2013 20:19

Otec Albína se jmenuje František (tam psáno Franz), dědeček Bernhard Namyslo a babička se jmenovala Marie a otec Marie se jmenoval Jan Bín.
Matka Albína se jmenovala Julie Nováková, dcera Magdalény Novákové (otec Julie neuveden, měla ji asi za svobodna). Otec Magdalény je Jan Novák.
Všichni byli z Doubravy.
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Zpět na VYŘEŠENO