sňatek lat. 1728 Ivančice vyřešno, dík

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

sňatek lat. 1728 Ivančice vyřešno, dík

Příspěvekod Zora » sob dub 06, 2013 11:20

http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=351

16. nov. 1728
copulatus est H.J. Laurentius Houser cum H.P. Veronica, filia pos. defun. Mathiasii Gepaner???
Testes erant Joannes Bl....¨et Georgius Houser.

S největší pravděpodobností se jedná o otce panny nevěsty, kde jsem luštila Flosco, Sloser nebo Hoser. Vypadá to, že pan farář jednou napsal Hoser, jednou Houser, proběhla jsem asi deset zápisů. Později měl tento rod stejně příjmení Hauser díky germanizaci a německému čtení.
Zora
Naposledy upravil Zora dne sob dub 06, 2013 12:11, celkově upraveno 1
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: sňatek lat. 1728 Ivančice příjmení otce nevěsty

Příspěvekod Tylda » sob dub 06, 2013 12:02

Hodí se Matěj Gepauer ? Bude to nakonec asi Gebauer, P = B - to se často střídalo, podle poslechu zapisovatele!
T.
Tylda

Re: sňatek lat. 1728 Ivančice příjmení otce nevěsty

Příspěvekod Zora » sob dub 06, 2013 12:10

Přesně tak, Gebauerů jsem v mezičase objevila asi deset, bohužel ne jména, co potřebuji, ale příjmení je jisté. Děkuji za rady a hlavně za Vaši zkušenost. Pěkný víkend.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na VYŘEŠENO