od Milena » pon bře 25, 2013 18:34
Teda, Tyldo máte můj upřímný obdiv, že jste si s tím dal/dala takovou práci.
Minulý týden byly teprve matriky Vrbna vloženy na stránky a já v nich listovala celý víkend. To co Vy jste napsal/napsala jsem přesně také zjistila. Jediné co právě nemohu najít je narození Johanny, předpoklad podle úmrtního listu z Vrbna 19.11.1839 ve věku 30-ti let, předpokládám narození kolem roku 1809. Ale nemůžu jí nikde najít . Dívala jsem i do indexu a nikde není. Nevím jestli mám hledat i někde v okolních vesnicích, i když se mi to zdá málo pravděpodobné, poněvadž celý rod Filipů žil právě v této obci.
Když jsem ještě nyní podrobněji prohlížela rodné listy dětí Brožků, tak jsem zjistila že Marie, která je uváděná jako matka je vdova po + Václavovi Filipovi. A otcem mé Marie byl Šimon.(narození 1778, str.58- Vrbno nad Lesy).
Tak si myslím, že asi u těch Brožků jenom bydlela se svou dcerou a jejími dětmi o které se asi později, po úmrtí Johanny starala, poněvadž ta umřela, když byly Matějovi 3 roky. A pak je tak asi jenom nazývali, poněvadž těch Marií Filipových bylo hodně.
Má původní cesta, byla stejná jako ta Vaše, myslela jsem si že byla provdaná Brožková.
Já jsem potomek právě toho Matěje, který jako jediný z dětí Johanny přežil.
Nezbývá mi tedy než pokoušet štěstí v okolních obcích.
Velice Vám ještě jednou a upřímně děkuji.