VYŘEŠENO – N 1724 Krásná Lípa němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO – N 1724 Krásná Lípa němčina

Příspěvekod irasel » sob črc 05, 2025 15:11

Dobrý den,

prosím o kontrolu

https://vademecum.soalitomerice.cz/vade ... c2a1e47b80

2. zápis vlevo

den 23 January wardt getauft Gottlob, Parens hauß Geörg Müntzel Gemeinschmidt in Schönlinden, Mater Anna Dorothea, Levans Benedictus Peschke von Schnauhübel Testes Meister Zacharias Friezche Schmid daselbst, Christian Zimmermann, daselbst, hausß Christoph Palme daselbst, Jgf. Johanna Thereßia Friedrichin daselbst, Rosaria Ottin, Roßina Palmin

Předem děkuji za váš čas.
I.
Naposledy upravil irasel dne sob črc 05, 2025 16:25, celkově upraveno 1
irasel

Oblast pátrání: Střední Čechy

Re: N 1724 Krásná Lípa němčina

Příspěvekod zburget » sob črc 05, 2025 15:33

den 23 January wardt getauft Gottlob, Parens Hannß Geörg Müntzel Gemeinschmidt in Schönlinden, Mater Anna Dorothea, Levans Benedictus Peschka von Schnauhübel Testes Meister Zacharias Friezche Schmid daselbst, Christian Zimmermann, daselbst, Hannß Christoph Palme*) daselbst, Jgf. Johanna Thereßia Friedrichin daselbst, Rosaria Ottin, Roßina Palmin*)

*) Příjmením Palme - Palmin si jistý vůbec nejsem. Spíš tam vidím Palen - Palenin. Ale jestli víte, že se v oblasti vyskytuje příjmení Palme, tak se hádat nebudu.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Re: N 1724 Krásná Lípa němčina

Příspěvekod irasel » sob črc 05, 2025 16:24

Děkuji za bleskovou opravu. To jméno Hannß jsem vůbec nedokázala identifikovat, pořád jsem si lámala hlavu, co je to za slovo, objevuje se dost často i u okolních zápisů třeba na předchozí stránce, ale neporadila jsem si. Ale když teď vím, co je tam napsáno, tak je tam krásně vidět :-)
S příjmením Palme si moc jistá nejsem, do oblasti Krásné Lípy jsem se ponořila teprve nedávno. Když jsem nemohla přečíst příjmení Palme (a taky Peschke/a), tak jsem si pomohla v indexech 19. století, ale jestli jsem četla správně, za to bych ruku do ohně nedala. Zapíšu si obě varianty. Vzhledem k tomu, že jde o kmotry, tak mi to moc vrásek nebude dělat.
Děkuji!
irasel

Oblast pátrání: Střední Čechy

Zpět na VYŘEŠENO