Slavkov (Brno) vyřešeno, díky a omluva

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Slavkov (Brno) vyřešeno, díky a omluva

Příspěvekod Zora » pát zář 21, 2012 22:06

http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=390

12/12 1801 č. 54 Jakob, (porodní bába Navrátil - rozumím tomu dobře?)
otec: Jakob Navrátil, 1/? (nějaký ? láník ?)
Matka - snad Agnes?

kmotry nepřečtu. - ???, Stržil? ???, Mariana ??? ???
v textu zápisu jsem nenašla jméno obce, snad hned ta první kolonka? S????
(Většinou tam bývá ale zápis o křítícím knězi)
Děkuji. Zora
Naposledy upravil Zora dne sob zář 22, 2012 6:16, celkově upraveno 1
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Slavkov (Brno) 1801 němčina

Příspěvekod Milan Wölfl » pát zář 21, 2012 22:29

Viděl bych 12/12 Julio / Kaplan / Jakob Nawratil, 1/4ler / Agnes Lewitzek / Paul Spatžil, Eheweib / 1/4ler von der Spitalgasse.
První kolonka je datum křtu, druhá číslo domu, třetí jméno křtěnce, další kolonka náboženství (byl protestant!), pohlaví, původ (manž./nemanž.), otec matka, kmotři a jejich povolání a bydliště.
S porodní bábou vidíš dobře, Nawratilin ;-)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Re: Slavkov (Brno) 1801 němčina obec původu

Příspěvekod Zora » pát zář 21, 2012 23:23

Děkuji za přečtení.
Matrika je ale pro víc obcí, je u zápisu uvedeno, odkud byl? Já to nevidím..
Třeba aspoň to, jestli se u někoho jiného se obec vyskytuje, pak by se dalo předpokládat, že Slavkov nezapisovali (sídlila tam fara).http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=140
Pod rokem 1801 je v indexu uvedený tento Jakub Navrátil - jako vložený bokem- spolu s obcí, ¨snad je to ?erspitz, takže Herspitz? Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Slavkov (Brno) 1801 němčina obec původu

Příspěvekod Claricia » sob zář 22, 2012 3:45

Zora píše:Děkuji za přečtení.
Matrika je ale pro víc obcí, je u zápisu uvedeno, odkud byl? Já to nevidím..
Třeba aspoň to, jestli se u někoho jiného se obec vyskytuje, pak by se dalo předpokládat, že Slavkov nezapisovali (sídlila tam fara).http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=140
Pod rokem 1801 je v indexu uvedený tento Jakub Navrátil - jako vložený bokem- spolu s obcí, ¨snad je to ?erspitz, takže Herspitz? Zora

Je potřeba si vždycky najít "začátek" dané obce - zpravidla je to tak, že je matrika vedená po obcích (jedna "sada listů" pro každou obec), takže listovat na začátek - tady je rok 1801, matrika je pro roky 1794-1821, listováním zpět v matrice se člověk po pár stránkách dostane k roku 1794 - http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/1954/?strana=378
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Re: Slavkov (Brno) 1801 němčina

Příspěvekod Zora » sob zář 22, 2012 6:14

Děkuji, zasloužila bych přes uši, (oči mám po včerejšku zničené) naprostou náhodou se mně odhadem podařilo matriku otevřít na této potřebné stránce, takže mně uniklo, že zápisy pro obce jsou samostatné a uvozeny názvem obce. Omlouvám se. Zora
Zora

Zpět na VYŘEŠENO