Prosím o pomoc s přečtením+doplnění nar. Franz Anton Fliegel

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Prosím o pomoc s přečtením+doplnění nar. Franz Anton Fliegel

Příspěvekod uriah81 » pon úno 28, 2011 14:55

Prosím o doplnění informací o otci i matce..děkuji za každou pomoc.
V červených místech jsem zatím dost marný, či nejistý : )

Obrázek

Otec

Joseph Fliegel, Zimmermann und haüsler in Kamnitz Neudörfel n. 18 Sohn das ?? Fliegel Inwohner in Markersdorf n. 152 Gut...?? : und von Anna Maria tochter das + Johann Christoph GILBE(?) aus WALTERSDORF(?) in ? , Inwohner in Markersdorf n. 166 Guto(??) ??

Matka

Veronika, tochter das Johann Georg ? (Peidlich?), bauern in ?? N. 2 und von Dorothea Elisabeth, tochter das + Johann Christoph Sturm?? hausler in Kunnersdorf?? N 2 alle Kamnitzen ...
uriah81

Příspěvekod zrnka písku » pon úno 28, 2011 16:22

Snad někdo doplní

Otec
Joseph Fliegel, Zimmermann und haüsler in Kamnitz Neudörfel n. 18 Kamnitzer herrschaft. Sohn des Zacharias Fliegel Inwohner in Markersdorf n. 152 Gute Grosspriesen : und der Anna Maria tochter des + Johann Christoph Gilbe aus Waltersdorf in ? , Inwohner in Markersdorf n. 166 Gute Grosspriesen

Matka
Veronika, tochter das Johann Georg Peidlich, bauer in Hasel? N. 2 und von Dorothea Elisabeth, tochter das + Johann Christoph Sturm, hausler in Kunersdorf? N 2 alle Kamnitzen herrschaft
zrnka písku

Příspěvekod uriah81 » úte bře 01, 2011 16:19

Děkuji převelice za doplnění!

Podařilo se mi nalézt ještě zápis o narození sestry, takže u rodičů stejný záznam a poté i úmrtí Franze Antona Fliegela..

Pořád mi není jasné to "Gute Großpriesen" - Großpriesen je Velké Březno, takže by původně byli odtamtud ?

A moc děkuji za tu Hasel - je to zaniklá obec, dnes součást České Kamenice, takže to skvěle souhlasí : )

Obrázek

Obrázek

Kdyby se mi ještě někdo mrknul, zda souhlasí ta příjmení Peidlich , Gilbe(l), bylo by to fajn....nějak se mi pořád nezdají : )

Doplnění: v okolí České Kamenice i Lísky se často vyskytuje příjmení BEUTLICH - nemohl by to být ten můj Peidlich ?
uriah81

Zpět na VYŘEŠENO