od zburget » sob bře 29, 2025 22:50
Já tam nepřispívám z jednoho prostého důvodu - jsou místa, kde je těch cizích opravdu obrovské množství. Jak jsem zmínil, píšu index Ostravy. V případě svatební matriky bych tam musel přepsat cca 20% té matriky. To je jednak nereálné a druhák stejně k ničemu. Předpokládám, že když přepíšu index k celé matrice a ten index je pak zveřejněný, teď navíc v jednotné databázi, tak je současný zápis do Cizích v matrice naprosto zbytečný. Pokud někdo bude to jméno hledat, tak má místo, kde ho najde snadněj a systematičtěj, než tady v jedné chaotické sekci na fóru.
Zapsat tam nějaký nález by mělo smysl snad jen tehdy, kdybych náhodou našel něco cizího v matrice, kterou jen procházím. Smysl sekce Cizí v matrice vidím jen v tom, aby bylo případně možné tam najít něcio, co jinak a jinde není nejmenší šance objevit.
Ale nechť tam píše klidně každý všechno, co kde najde. Mně to tam nevadí, vadí mi to jen tehdy, když tam někdo něco napíše a ještě potřebuje, aby mu to někdo schválil / kontroloval / opravoval… To je jen opruz vůči ostatním. Najdu -> zapíšu, co jsem našel a jak jsem to přečetl -> odejdu. Tečka. Nepřečtu, nerozumím tomu, nepíšu, neřeším. Cokoli jiného je špatně.
Pokud bude potřeba, klidně můžeme vymyslet nějaká pravidla pro tu sekci. Ať je v tom jasno. Nechávám na zvážení. Jako nápad to píšu sem veřejně, ať se k tomu může vyjádřit každý. Detaily bychom případně vyřešili jen my, moderátoři soukromě.
Zbyněk Burget