Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Děkuji tímto: zrnkapísku
od syrius » pát bře 01, 2013 13:15
Dobrý den, hledám předky, kteří nesli příjmení Freywald. Už se bohužel není koho zeptat na rodinnou historii. Stopy vedou do Prahy (1924), Vysokého nad Jizerou (1890 - 1900), Litoměřic (1960). Děkuji za každou zmíňku.
-
syrius
-
od Karolina Vernerova » pát bře 01, 2013 14:05
taky hledate pekne ojedinele prijmeni- na www-kdejsme.cz jsou udajne dva zijici Freywaldove.... aspon si je nespletete...
v policejnich prohlaskach jedna rodina je..... Freywaldovi z Reichenau a maminka z Dobrichovic.... predpokladam, ze ty mate.... ale co kdyby.... maji tam dost mist puvodu, takze asi patrat tam (i kdyz je to cizina...)

- freywald.JPG (83.33 KiB) Zobrazeno 893 krát
TY Karolina
-

Karolina Vernerova
-
- Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko
od syrius » pát bře 01, 2013 15:14
Děkuji za info, tyto Freywaldy jsem v policejních přihláškách našla, bohužel se mi nedaří je napojit na moji větev. Najít je v matrice a zkusit to obráceně - směrem do přítomnosti, mě nenapadlo. Díky za nápad.

Třeba se zadaří.
-
syrius
-
od Karolina Vernerova » pát bře 01, 2013 16:42
Tusila jsem, ze jdu s krizkem po funuse

Ale kdyz je lidi toho prijmeni tak malo, tak by snad stalo za to jim napsat- zjistit, jestli nevedi vic....
TY Karolina
-

Karolina Vernerova
-
- Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko
Zpět na Příjmení v rodokmenech