Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Monika píše:LucieB píše:Zde je odkaz do matriky na Joannes Barton 1759, syna Joannes Barton a Anna (druhý zápis vpravo shora): (Zde zároveň nemůžu přeložit místo odkud je otec Joannes Barton, myslíte, že jsou to Bohuslavice?)
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 3&scan=521
Čtu to jako Kolschovis.
Napadlo mě... dvojité jméno Jan Jiří je celkem časté. Nenašla jste narození Jana (a jeho sourozenců)?
Monika píše:Zaznělo, prozkoumáno, vyloučenoU narození má zapsáno jen jedno jméno - Joannes. Čili buď je to někdo jiný nebo chyba zapisujícího.
Monika píše:Možná by nebylo marné prozkoumat ještě možné úmrtí Anny. Buď by tam měla zapsáno, že zemřela žena Jana/Jiřího nebo jeho vdova. Pokud se tedy znovu nevdala (jestli její muž zemřel dřív), v tom případě bych zkoumala její možný další sňatek, kde by taky byla zapsaná jako vdova po Janovi/Jiřím. I tam by mělo být zapsané jméno jejího manžela![]()
Doufám, že to píšu srozumitelně.
LucieB píše:
Jinak jsem se koukala ještě na způsob psaní těch dvou křestních jmen Joannes a druhý je zapsán jako Joanes s čárkou nad n.....
Karolina Vernerova píše:LucieB píše:
Jinak jsem se koukala ještě na způsob psaní těch dvou křestních jmen Joannes a druhý je zapsán jako Joanes s čárkou nad n.....
ta čárka je značka pro zdvojení písmene
a další nález nevidíme- nedala jste odkaz.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník