Děti jsem nenašel žádné, a úmrtí první ženy také ne. Je to divné. Myslím si, že s první ženou jinde žít nemohl.
Pokusím se Vám to přiblížit:
Vše začíná u Kryštofa Ereta a jeho ženy Alžběty, ti se brali 1704 ve Štichovicích, to mám doložené. Kryštofa Ereta jsem našel u v článku o dějinách Štichovic jako jednoho z vlastníků gruntu. Kryštof s Alžbětou spolu měli pokud vím 8 dětí, mezi nimi Jiřího Ereta (*13.4.1707 Štichovice, oo 12.10.1728 - Maria Anna, +?). Mathias Eret, syn Jiřího Ereta, se narodil 11.1.1730 ve Štichovicích a ženil se s Dorotheou 23.6.1753 ve Štichovicích (v té době byl již Jiří po smrti).
"Druhý" Mathias Eret byl sedlákem ve Štichovicích a ženil se též ve Štichovicích (zapsán u sňatku jako vdovec) 18.2.1765 s Evou (*cca1739, +19.2.1827 Štichovice). Eva byla v době úmrtí již vdovou po Mathiasi Eretovi. Měli spolu minimálně 1 dítě, ale myslím si, že víc.
Mezi lety 1753(1. sňatek) - 1765(2. sňatek) jsem nenašel žádné narozené děti Mathiase a Dorothey. Jedná se o matriku Křečov 04, kde jsou záznamy narození psány za sebou pro všechny vesnice v okolí - pročítal jsem je všechny a nenašel nic.
Druhou záhadou je Laurenz (Lorenz, Vavřinec) Eret. Domnívám se, že je synem Mathiase Ereta, ovšem nenašel jsem jeho narození (*1757). Našel jsem jeho sňatek (uveden jeho věk -> vychází rok narození 1757) a úmrtí (uveden jeho věk -> vychází rok narození 1757). Ani u jednoho záznamu však nebyla žádné podrobnosti o jeho rodičích kromě toho, že jeho otec se jmenoval "Mathes Eret" a byl sedlákem ve Štichovicích. Tento Laurenz Eret už se přímo nachází v mém rodokmenu.
Jde mi o to mít jistotu v Mathiasi Eretovi a přes Laurenze tímpádem propojit svůj rodokmen s velkou větví Eretů (čítající nyní kolem 150 lidí).
Kryštof Eret a Alžběta měli ještě syna, který je zapsán jako "Matauß" (*29.8.1705).
Trápí mě to už týdny, nechci udělat chybu

Kdyby vás to opravdu zajímalo, pošlu i odkazy na matriční zápisy a část rodokmenu. Třeba jsem jen slepý a je to jasné jak facka.