No, podle mě těžko vycházet z jednotlivých případů, já třeba dohledával osob nějak spojených s židovstvím dost málo, a i tak mám třeba případ odpadnutí Žida z židovské rodiny k bezvěrectví (před r. 1900!)... stejně tak nebyly nijak neběžné konverze spojené s kariérou (když to napíšu ošklivě - ale vlastně klidně, protože si to spíš za rámeček nedá tehdejší společnost, která si takhle nepřími vynucovala náboženskou konformitu)... takže těžko říct... stejně tak byli Židé vlažní, kteří víru nepraktikovali, a když, tak jen pro forma.
Jak je to u Gustava, to bohužel netuším, ale znovu připomínám, že pro individuální osudy nejsou dobové zvyklosti závazné

Civilní sňatky ve Vídni by teoreticky měly být snad podchycené a indexované na genteamu, ale jistý si nejsem, každopádně Gustavů Herzogů je tam spousta, ale nejspíš žádný ten pravý.
U vojska - různá náboženství měla vlastní duchovní správy, je v tom dost chaos a těžko hledat, kde by se ten sňatek případně uskutečnil; navíc byl v zeměbraně, ta už mi párkrát zamotala hlavu, ten 24. zeměbranecký pluk patřil k Vídni, s doplňovacím obvodem Znojmo, ale zkusmé hledání nepomohlo - bohužel si fakt nejsem jistý, jestli jsem se díval do správných matrik, natož jestli do všech, které připadají v úvahu. Zajímavá je ta přítomnost a sňatek Žofiina staršího bratra ve Vídni.
Co se týká dětí - mohli čekat, až se po válce stabilizuje situace, každopádně jenom ten sčítací operát 1921 nestačí k vyloučení nějakého dítěte zemřelého, fakt těžko říct.