návrat z USA

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: návrat z USA

Příspěvekod Ivon » pát kvě 07, 2021 19:38

Takže, záznam sňatku samotného Františka s jeho ženou najít zatím nemůžu. Byli evangelíci a v Libici jsem záznam nenašla a v Rašově, odkud byla Františkova žena, tak tam pro to období vůbec evangelické matriky nejsou. Musím se podívat, která evangelická fara byla nejblíž.
Zato jsem našla záznam sňatku jejich druhého dítěte, syna, v roce 1924, kde už zmínka o tom, že byl jeho otec František v USA chybí. Což ale asi nemusí znamenat, že by už byl zase v Čechách.
Záznam úmrtí Františka jsem nenašla. Matriky jsou do roku 1944, což by mu mělo být 80. A ani záznam jeho ženy tam není. To samé záznam, že by měla další děti s někým jiným.
Záznamy o Franku Paučem, který je zmíněn jako kontaktní osoba na passenger listu - objevila jsem jen jeho jméno jako kontaktní osoby u dalšího cestujícího. Jinak nic. Ale nejspíš půjde o zkomolení jména, protože jsem nenašla ani záznam o jeho příjezdu na Ellis Island.
A pokud jde o adresu, na které se František nacházel, když k němu jeho synovec přijel, tak to byl New York.
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Příspěvekod Zora » pát kvě 07, 2021 19:44

pokud se syn a dcera po svatbě přestěhovali, hledala bych příp. úmrtí rodičů v jejich farnosti.

Matka také mohla teor. vycestovat do USA za manželem... Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod L.V. » sob kvě 08, 2021 10:17

Zde je sňatek Františka a Anny
https://ebadatelna.soapraha.cz/d/8617/234#
LV
L.V.

Příspěvekod Ivon » pon kvě 10, 2021 18:56

Děkuji za nalezení sňatku Františka a Anny.
Jinak ty ostatní záznamy úmrtí jsou už v matrikách, které nejsou digitalizované. Jak jsem psala na začátku, tak jsem vozíčkářka a sama se na matriční úřady nedostanu. Ale už jsem zkusila napsat na matriční úřad do Poděbrad, kde by měla být uložena další matriční kniha. Tak uvidím, co mi odepíší.
Jinak mě napadlo, jestli by třeba na příslušné faře nemohli mít nějaké záznamy nebo poznámky o farnících, kteří odcestovali do zahraničí. Asi tam taky zkusím napsat.
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Příspěvekod Ivon » stř kvě 12, 2021 8:27

Tak paní matrikářka už mi odepsala. Našla jen záznam úmrtí Anny Kolaříkové, ženy Františka, v Kaníně v roce 1945, kde je psaná jako vdova po Františkovi.
Že by tedy nakonec zemřel v Americe, ale na Family search by nebyl záznam? A nebo bych musela být slepá a přehlédnout ho.
Ivon

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi