Ahoj,
nad GEDCOMem hůl nelámu - sám ho používám tak, že si z Ahnenblatu vyexportuji data právě do GEDCOMu a pro tento otevřený formát si programuji kontroly. Těch nestandartů v datumech mám v rodokmenu jen pár a právě podle toho je můžu vyhledat pro další opravu popř. doplnění (mám je nestandartně zapsané právě proto, že ověřenou informaci o datu nemám a musím ji ještě vyhledat).
OK - nestandarty převedu na standarty za použití zkratek
ABT (about - okolo),
BET (between - mezi dvěma daty oddělenými pomlčkou),
BEF (before - před),
AFT (after - po) - napadá vás ještě nejaká užitečná zkratka? A jako kontrolu si napíšu podmínku, že datum je uvedeno bez uvedení odpovídajícího souboru se skenem rodného listu popř. zápisu v matrice. Přesvědčili jste mne

.
V tomto dotazu mi šlo o to, jestli si neděláte těžkou hlavu z toho, že do data narození píšete datum, které není opravdu ověřené (a může se lišit od data křtu, i když jak uvádíte nemusí). Příklad je František Palacký - v matrice je datum křtu 17.6.1798, ale datum narození je 14. Pokud by to nebyla tak "profláknutá" osoba, tak bych do data narození klidně zapsal 17. a bylo by to špatně. Jde mi čistě o ten příznak, že datum narození nemusí být 100%-ně správně, ale že vychází z data křtu. Ale možná jsem jen zbytečný puritán ...
Dík za vaše názory.