Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Pichnat4 píše:Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo nemá nějaký návod jak zjistit pod jaké panství statek patřila konkrétní obec? Jedná se mi o Konětopy u Loun. Jak jsou přístupné gruntovní knihy v Litoměřicích?
puntik píše:Ještě existuje Místopisný slovník království českého od Kotyšky, ale bez Moravy.
Pichnat4 píše:Díky za rady a typy. Bohužel se asi osobně nedostanu do archivu v Litoměřicích. Nezbývá asi nic jiného než si nechat udělat kopii od archivu. Kolik stránek tak může připadnout na jedno čp. v gruntovní knize? Aby se mi to neprodražilo.
puntik píše:Nevím, ale myslím si, že by to mělo být zdarma nebo si to ofoťte sám.
Claricia píše:puntik píše:Nevím, ale myslím si, že by to mělo být zdarma nebo si to ofoťte sám.
Zdarma to rozhodně není, viz ceník úkonů na stránkách archivu: http://www.soalitomerice.cz/content/cenik-ukonu
Navíc tady to bude i s rešerší, protože archiváři budou muset dohledat dané číslo popisné v pozemkové knize (kapitola E v ceníku). Pokud to bude navíc PK vedená chronologickým a ne vložkovým systémem, bude to práce dost zdlouhavá.
A jak tak na to koukám, tak Konětopy patřily k VS Cítoliby - ten je ovšem v Třeboni a ne v Děčíně (kde jsou uloženy PK pro SOA Litoměřice).
carlos píše:Nevím, ale já jezdím za pozem. knihama sev. Čech do Děčína, do Zbrojnické ulice. Byl jsem tam včera, dobré zacházení, příjemná obsluha, nejlépe objednat mejlíkem termín a dotaz na tu kterou PK. Byl jsem tam sám. Dle sdělení obsluhy se PK asi digitalizovat nebudou. Jen ten Děčín je nepříjemný k motoristům. Všude placená stání pro auta. Už i u Billy zavádí parkování na 2 hodiny. Jinak z vlak. nádraží 5 minut.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník