Dobrý den, na Actapublice jsem nalezl nejstarší matriky pro "Bohdaneč" - narození roku 1759. Netuší někdo, zda existují ještě nějaké starší matriky? Příjde mi to málo starý Jestli třeba Bohdaneč před 1759 nespadal pod jinou obec, nebo zda starší matriky nejsou zdigitalizovaný, pokud vůbec existují..
Peters 30.prosinec 2012 23:58:10 Už jsem psal, že farnost vznikla až toho roku 1759, takže starší matriky farního úřadu Bohdaneč ani nemůžou existovat. Resp OZ 1755-1759 jsou v matrice č. 5 volně vložené listy.
Bohdaneč patřila pod panství Ledeč nad Sázavou, farnost Ledeč nad Sázavou měla v té době 38 přifařených obcí, ale v inventáři jich je jen 34, takže není úplný. Matriky N se lomí právě v roce 1758/1759. Z
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
Díky moc. Takže starší záznamy by byly jenom v matrikách Ledči.. A Ledeč spadá pod Zámrsk, takže to bude zpřístupněný tak za deset let.. Už mne ten Zámrsk opravdu nebaví... :/