hledá se František Antonín Thiele

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

hledá se František Antonín Thiele

Příspěvekod Casurgis » úte črc 14, 2026 15:57

Dobrý den,
hledám prosím dokumenty k narození pradědy, Františka Antonína Thieleho, nebo také Franz Anton, pravděpodobně protestant. Z dosavadních zdrojů, úmrtní list a rodné záznamy dětí: František Antonín Thiele narozen 1836 v Rumburku., úředník ve výslužbě v Českých Budějovicích. Kasár při dráze Fr. Josefa v Zámostí blíž Hluboké. Kněhvedoucí ve Šluknově. Zemřel 21.6.1907 Langegasse N. 830 (dnes ulice Krajinská), Budějovice, kniha zemřelých Z1907 Budějovice. Zemřel 1907 ve věku 71 let, tzn narodil se 1836. Knihy z Rumburku jsem prošel, ale bez výsledku, možná moje chyba, nevím.

Jeho rodiče možná Friedrich Wilhelm Thiele a Veronika Munzel, to neumím ověřit. Jeho manželka Karolina Krška.
Děkuji za pomoc, s pozdravem
Casurgis

Re: hledá se František Antonín Thiele

Příspěvekod Ellise » stř črc 15, 2026 10:39

Dobrý den,

pošlete sem prosím odkazy na záznamy, které zmiňujete (křty dětí, případně Františkovo úmrtí). Ti, kteří se snaží pomoci, vždycky chtějí vidět záznamy samotné. Všichni hledající oceňují, když jim takhle ušetříte čas. Pokud to necháte bez odkazů, většinou se do toho nikomu nechce.

S pozdravem
Ellise
Ellise

Re: hledá se František Antonín Thiele

Příspěvekod janamic » stř črc 15, 2026 19:55

Casurgis píše:Dobrý den,
hledám prosím dokumenty k narození pradědy, Františka Antonína Thieleho, nebo také Franz Anton, pravděpodobně protestant. Z dosavadních zdrojů, úmrtní list a rodné záznamy dětí: František Antonín Thiele narozen 1836 v Rumburku., úředník ve výslužbě v Českých Budějovicích. Kasár při dráze Fr. Josefa v Zámostí blíž Hluboké. Kněhvedoucí ve Šluknově. Zemřel 21.6.1907 Langegasse N. 830 (dnes ulice Krajinská), Budějovice, kniha zemřelých Z1907 Budějovice. Zemřel 1907 ve věku 71 let, tzn narodil se 1836. Knihy z Rumburku jsem prošel, ale bez výsledku, možná moje chyba, nevím.

Jeho rodiče možná Friedrich Wilhelm Thiele a Veronika Munzel, to neumím ověřit. Jeho manželka Karolina Krška.
Děkuji za pomoc, s pozdravem

Podle vašeho dalšího dotazu v sekci čtení se snažíte vylovit předky na familysearch. Zřejmě máte další informace o které jste se nepodělil. K Vašemu dotazu:
Protože máme proindexované Jižní Čechy, trvalo mi minutku vyhledat narození Emila Antonína https://digi.ceskearchivy.cz/3560/103
A tam máte jednoznačnou informaci o rodičích Františka Antonína a i lokalitu Šluknov.
Zase velice jednoduše (za pomoci indexu): zde máte hledané narození ve Šluknově:

https://digi.soalitomerice.cz/digitalnibadatelna/permalink/09ddd7cea03b9b8d:-1b1ffbd2:1261cfe24ad:-7b62/83f2336868094ac78024f2753f8c29a5
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Zpět na Hledá se!