VYŘEŠENO Chorušice N 1823-1844 německy - židovské křty?

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO Chorušice N 1823-1844 německy - židovské křty?

Příspěvekod keplik » pon zář 07, 2026 17:14

Mohli byste mi prosím někdo poradit se zápisy Josefa Bondyho a Barbary Pick? Napsané je to poměrně čitelně (aspoň ze začátku), ale moje němčina na to nestačí. Jde jen o zápis narození Židů v katolické matrice (čtyři děti Arona Picka už jsou tam takhle postupně o několik stran dřív) nebo o jejich křty? U té Barbary si ani nejsem jistý, jestli je to Barbara nemanželská dcera 29leté Barbary, nebo jestli je to křest přímo té dospělé Barbary a Barbara je i křesťanské jméno, které si vybrala. Tak mi to aspoň přijde u toho Philippa Bondyho, že si za křestní jméno zvolil Josef. Fakt jsem z toho celý zmatený. Díky moc, Aron Pick byl bratr mého praprapradědy a i ten Bondy by mohl být příbuzný, tak je to pro mne poměrně důležité.
https://ebadatelna.soapraha.cz/d/5932/98
Naposledy upravil keplik dne úte zář 08, 2026 10:50, celkově upraveno 1
keplik

Oblast pátrání: Praha; Vídeň; Klečetné, Pšovlky, Hořovičky, Hořesedly; Benešov, Vysoká Lhota, Neveklov, Hrzín, Kamenný Přívoz; Osek u Rokycan, Jablečno, Přísednice; Lysá nad Labem; Žatec; Litoměřice; Teremno (Volyň), Belgie...

Re: Chorušice N 1823-1844 německy - židovské křty?

Příspěvekod keplik » pon zář 07, 2026 22:29

Jak na to koukám dál (a na další na foliu 103), tak jde opravdu o křest a pomalu se mi to vyjasňuje. A taky jsem objevil katolickou svatbu těch dvou jen o pár týdnů později, což tomu dost dodává kontext. Zajímavý příběh.
keplik

Oblast pátrání: Praha; Vídeň; Klečetné, Pšovlky, Hořovičky, Hořesedly; Benešov, Vysoká Lhota, Neveklov, Hrzín, Kamenný Přívoz; Osek u Rokycan, Jablečno, Přísednice; Lysá nad Labem; Žatec; Litoměřice; Teremno (Volyň), Belgie...

Zpět na VYŘEŠENO