Dobrý den, obracím se na vás s velkou prosbou o pomoc při pátrání po mém biologickém prastarém otci. Z archivu se mi podařilo získat pouze základní listiny, ale mým cílem je zjistit jména jeho rodičů. Jmenoval se Jiří Kubiš a narodil se odhadem mezi lety 1910–1930 (jeho tehdejší partnerka Lydie z Trenčína se narodila 19.10.1927). Tady jsou jediné indicie, které o něm k roku 1949 mám:
• Původ: Pocházel z Prahy (v dokumentu je nečitelně uvedena adresa Václavské náměstí 78).
• Profese: V roce 1949 byl zaměstnáním štábní strážmistr SNB (Sbor národní bezpečnosti).
• Vztah a pobyt: V roce 1947 začal jeho vztah s matkou mého děda v Jabloneckých Pasekách.
V roce 1949 pobýval na studiích v SSSR.
• Potomek: V roce 1949 se mu narodil syn Juraj Ševčiv (můj děda).
Nemá někdo z vás ve svém rodokmenu Jiřího Kubiše s touto specifickou minulostí v SNB, nebo neporadil by někdo, jak přesně postupovat? Jeho kádrový a personální list byl pravděpodobně skartován, psal jsem na archiv bezpečnostních složek v ČR a také do národního archivu v SK . Budu nesmírně vděčný za jakoukoli radu, nasměrování nebo kontakt na žijící příbuzné z jeho strany. Velice děkuji za pomoc!