Hledám informace: Jiří Kubiš (nar. cca 1910–1930), Praha

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hledám informace: Jiří Kubiš (nar. cca 1910–1930), Praha

Příspěvekod vladimir12335 » pát srp 14, 2026 13:28

Dobrý den, obracím se na vás s velkou prosbou o pomoc při pátrání po mém biologickém prastarém otci. Z archivu se mi podařilo získat pouze základní listiny, ale mým cílem je zjistit jména jeho rodičů. Jmenoval se Jiří Kubiš a narodil se odhadem mezi lety 1910–1930 (jeho tehdejší partnerka Lydie z Trenčína se narodila 19.10.1927). Tady jsou jediné indicie, které o něm k roku 1949 mám:
• Původ: Pocházel z Prahy (v dokumentu je nečitelně uvedena adresa Václavské náměstí 78).
• Profese: V roce 1949 byl zaměstnáním štábní strážmistr SNB (Sbor národní bezpečnosti).
• Vztah a pobyt: V roce 1947 začal jeho vztah s matkou mého děda v Jabloneckých Pasekách.
V roce 1949 pobýval na studiích v SSSR.
• Potomek: V roce 1949 se mu narodil syn Juraj Ševčiv (můj děda).
Nemá někdo z vás ve svém rodokmenu Jiřího Kubiše s touto specifickou minulostí v SNB, nebo neporadil by někdo, jak přesně postupovat? Jeho kádrový a personální list byl pravděpodobně skartován, psal jsem na archiv bezpečnostních složek v ČR a také do národního archivu v SK . Budu nesmírně vděčný za jakoukoli radu, nasměrování nebo kontakt na žijící příbuzné z jeho strany. Velice děkuji za pomoc!
Přílohy
Screenshot_20260813_092132_All Document Reader.jpg
vladimir12335

Oblast pátrání: Praha, Hovězí, Holčovice

Re: Hledám informace: Jiří Kubiš (nar. cca 1910–1930), Praha

Příspěvekod Ellise » sob srp 15, 2026 15:07

Dobrý den,
možná byste mohl zkusit podat žádost o vyhledání v pražské pobytové evidenci.
https://na.gov.cz/verejnost/badatelna/f ... zemi-prahy

Ellise
Ellise

Zpět na Hledá se!